Добрић предводио Звезду до новог тријумфа

Кошаркаши Црвене звезде уписали су осму победу у групној фази Суперлиге. Црвено-бели су у „ФМП Арени“ савладали ФМП, а резултат је био 77:62. Звезда је продужила низ непобедивости, како у Суперлиги, тако и против ФМП-а, а ово је био 24. узаступни тријумф Звезде над ФМП-ом. Овом победом су наши кошаркаши обезбедили прво место у групи „А“.

Стефан Пот је постигао прве поене на утакмици после продора, а затим је уследила сјајна комбинација Дилејнија и Ђорђевића и куцање центра ФМП-а. Први се на семафору уписао Оџо у Звездином тиму. У уводној фази утакмице играчи оба тима су доста грешили, а у нападу су до поена покушавали да дођу после индивидуалних решења. Прву тројку на утакмици погодио је Симанић. Након поена Ускоковића, Милан Томић је реаговао тајм аутом. Наши кошаркаши су први пут прешли у вођство после полагања Добрића на истеку прве четвртине коју је Звезда добила 16:14. Ђорђевић је домаћину на старту друге четвртине донео изједначење, а потом су Пауновић и Јеремић вратили домаћина у вођство. Ристић је постигао прве поене за Звезду у другој деоници. Уследило је закуцавање Добрића након продора по чеоној линији, а Максимовић је затражио тајм аут. Добрић је са две брзе тројке донeо Звезди ново изједначење и постао први двоцифрени на вечерашњој утакмици. До краја друге четвртине тимови су се смењивали у вођству, а на полувремену је Звезда водила 35:34.

У наставку је прве поене, баш као и на почетку утакмице постигао Стефан Пот, а са друге стране се први у стрелце уписао Бранко Лазић. Како се завршило прво, тако је почело друго полувреме. Ништа мање неизвесно није било, на снази је била резултатска клацкалица, а Звезда је тек до нешто осетније предности дошла после закуцавања и тројке Лазића који је у уводним минутима био најзапаженији појединац. Звезда је одржавaла минимлну предност и на уласку у последњи период је водила 56:50. КЦ Риверс је претходну четвртину затворио са две тројке, а нову је као по правилу отворио Пот. Били Берон је погодио тројку и одвео Звезду на максималних +7. Огњен Добрић је прво украо лопту, а онда и монструозно закуцао. Звезда се ближила двоцифреној предности, а тренеру Максимовићу ништа друго није преостало него да затражи тајм аут. Након нове тројке Добрића, црвено-бели су по први пут имали двоцифрену предност. Звезда је до краја контролисала утакмицу и славила 77:62.