Добродошли у месару „СЛС“! (ВИДЕО)

Циркус се наставља…

Очигледно осокољени ветром у леђа, који им шаљу Судијска организација и њени чланови, као и Дисциплинска комисија и њено чланство, играчи појединих екипа Супер лиге Србије настављају са, народски речено, „месарским стартовима“.

Иако смо већ писали о свему овоме и јавно указивали на проблеме овакве природе, актери не показују намеру да се зауставе. А и зашто би? Зашто би се заустављали када арбитри толеришу овакве стартове, окрећу главе и остају „неми“ на стартове којима се фудбалери шаљу на вишемесечне терапије и одсуства са терена? Зашто би се заустављали када не постоји ни најмања доза страха да ће, далеко било, Дисциплинска комисија учинити нешто, сазвати седницу или, исто далеко било, казнити неког за неки дивљачки старт који ривала шаље на дуже боловање?

Зашто би се потресли један Евертон Луиз или нпр. Никола Дринчић, након стартова којима су своје колеге, Огњена Мудринског и Бранка Јовичића, на дужи временски период одвојили од терена, када се они, након тих стартова, већ од сутра лагано и на миру спремају за наредно коло и наредног противника. Или нпр. Немања Милетић чији је ривал данас пуком срећом избегао тежу повреду?

Зашто би разноразне комисије врховне фудбалске организације ове земље трошиле своје драгоцено време на којекакве седнице, када га могу провести у некој кафани, печењари, зашто да не?

Где је нпр. сада „Дон Кихот“ и борац за правду у српском фудбалу, а поред свега тога и изврсни прогнозер, пророк и видовњак специјализован за фудбалске прилике у Србији – Мирко Поледица, да заштити фудбалере, чланове свог синдиката?

Уосталом, као да је све ово о чему РСБ пише и битно, битно је да нико не „таласа“ и да је председник Славиша задовољан. Или ипак није? Или га ипак мало боли друго место Партизана, па нико од његових послушника не жели да се бави овим проблемом…

Најновији овакав случај десио се данас на утакмици 17. кола Супер лиге Србије између домаћег Јавора и гостујућег Партизана, а у наредном делу текста можемо видети неке од поменутих стартова:

1. Евертон Луиз – Огњен Мудрински (Партизан – Чукарички 0:0), судија Срђан Јовановић показује само жути картон за старт са обе ноге, Мудрински послат на вишемесечно боловање:

2. Никола Дринчић – Бранко Јовичић (Црвена звезда – Чукарички 3:0), судија Милорад Мажић одлично постављен, али „нем“ на старт којим је Јовичићу сломљена метатарзална кост:

3. Немања Милетић – Борислав Терзић (Јавор – Партизан 0:2), судија Бојан Николић само окреће главу, нема ни фаула, ни картона за Милетића:

4. Марко Јовичић (Ртањ Бољевац – Партизан 0:3), судија Милан Илић остаје „нем“ на кунг-фу старт голмана Партизана, Марка Јовичића, над нападачем Ртња (старт Јовичића од 5:50):

5. Владимир Радивојевић – Дамијан Ле Талек (Црвена звезда – Младост Лучани 2:1), судија Јован Шегрт је поделио картоне свим актерима инцидента, након што је Радивојевић без икакве намере да стигне до лопте стартовао само да би ударио Ле Талека:

Наставиће се (вероватно)…