Драган Младеновић: Поново где припадамо

Државне круне у конкуренцији пионира, кадета и омладинаца украсио је деби на интернационалној позорници, али и значајан инфраструктурни помак, па не чуди што иза југа Маракане нове изазове дочекују са задовољством и оптимизмом.

Драган Младеновић, директор Омладинске школе Црвене звезде, има прегршт разлога за осмех приликом осврта на остварено.

– Претходна година показала је да је током периода од три године колико сам на челу Звездине школе направљен озбиљан помак, а све у сарадњи са Николом Јелићем и главним тренерима. Напредак је резултирао освајањем титула у свим категоријама, међутим, саме титуле не значе ништа уколико не функционише примарни задатак – формирање играча за први тим. Ми смо остварили оба циља, афирмисали смо доста младих играча, а клуб је стекао бенефит кроз њихове игре и продају. Остварен је значајан помак продајом браће Илић који су прва деца продата за толики новац, а да нису уписала ни двоцифрен број утакмица за први тим – истакао је Младеновић.

Управо 2018. година показала је курс у којем ће се школа у Љутице Богдана кретати.

– Променили смо стратегију рада и проширили базу играча како бисмо кроз квантитет стигли до квалитета. У омладинској конкуренцији такмичимо се против годину дана старијих ривала, а шансу ће током пролећа добити и млађи играчи попут Бабића и Радуловића, играча рођених 2002. године који су дебитовали у Лиги шампиона за омладинце. Циљ је да афирмишемо што више играча, а у његовом остварењу значајан допринос ће дати сарадња са Графичаром. Наши таленти у дресу филијале се боре за места у Кадетској лиги Србије и Омладинској лиги Србије и уколико остваре пројектовано следеће године имаћемо две селекције у оба узраста на државном нивоу. Наравно, паралелно се ради на индивидуалном развоју играча, али и на унапређењу скаутинга.

Посебно значајан помак током претходног периода остварен је у инфраструктури, а целокупан пројекат требало би да заокружи изградња интерната.

– Кад сам дошао на место директора у плану и програму је било да буду изграђена три терена са рефлекторима, трибине и интернат. Од тог дана свакодневно се бележи помак по питању инфраструктуре, а велике заслуге припадају Звездану Терзићу и Митру Мркели, људима са искуством који су препознали значај улагања у развој млађих категорија. Звезда је раније била на маргинама академија по инфраструктури, али су успеси првог тима, и афирмација наших талената допринели финансијским приливима који су омогућили напредак.  Сад је све другачије, комплекс иза југа Маракане попримио је другачије обрисе и поново смо у друштву којем припадамо. Слику ће употпунити изградња интерната која ће ускоро почети, а већ сад могу рећи да ће то бити нов и јединствен објекат на овим просторима – истакао је Драган Младеновић.

Уз амбицију да 2019. година, попут претходне, донесе напредак на свим пољима, директор црвено-беле радионице открио је и остале новогодишње жеље.

– Играчима желим пре свега здравље и да у овој години буду још бољи људи. Такође, прижељкујем да их што више видим у првом тиму, а пример који требају да следе је Јовељић. Првотимцима наравно, као и сваки звездаш, желим дуплу круну и наставак низа европских јесени.