ДРУГА СТРАНА СПОРТА: Немања Милић неће играти Лигу Шампиона

Сплетом разних околности, и можда никада ширег играчког кадра у новијој историји клуба, момак који је гинуо за свети дрес Црвене звезде, и који је, можемо рећи, апсолутно заслужан и за Лигу Европе прошле године, и за Лигу Шампиона ове, неће играти у групној фази против најјачих европских тимова…

Спорт је једна од најлепших ствари на свету – учи нас витешким врлинама, тимском духу, поштовању ауторитета, љубави према свом клубу, крају и земљи, али некада и поред свих напора, и када све урадите како треба, тај исти спорт вам не врати за уложени труд.

Често се питамо зашто се баш нама деси неправда, да ли смо некоме нешто лоше рекли, урадили, помислили, зашто се рулет среће зауставио на црној боји по нас. Управо таква ситуација десила се нашем хероју, Немањи Милићу, који ће морати да се суочи са изузетно горким вестима – званично није регистрован за групну фазу Лиге Шампиона.

Због чега је ова вест тако важна? Шта год ми мислили о индивидуалним квалитетима Немање Милића, чињенице су јасне и оне говоре следеће:

  • он је ДИРЕКТНО заслужан за то што је Звезда добила вештачко дисање у Краснодару прошле године, асистенцијом ка Пешићу за 3:2, после којих је Звезда у Београду имала активан резултат и прошла даље у Лигу Европе, која је на један индиректан начин много утицала и на овосезонски развој ситуације
  • у скоро сваком кључном мечу у квалификацијама прошле и ове сезоне је играо макар мало, било као стартер, или са клупе (конкретно у овим квалификацијама 5/8 одиграних мечева као стартер, и један улазак са клупе)
  • изузетно је тактички захвалан играч, бескомпромисан борац, који НИКАДА није дао мање од свог максимума, а често је играо и преко границе бола

Ми не желимо овим путем да сумњамо у стручност било кога у Звезди, нити да, не дај Боже, стварамо било какву врсту поделе и кампање за и против неког играча. Сваки фудбалер Црвене звезде је својим трудом и залагањем уклесао део себе у овај историјски успех. Нама ће само бити жао што се точак спортске среће окренуо на другу страну када је у питaњу момак чији су спортски и људски квалитети потцењени – Милић је све урадио како би сваки тренер тражио, играо је храбро и одважно, још јаче тренирао, ћутао и није се бунио када је било много теже него сада, а ове јесени ће са атлетске стазе морати да прати Лигу Шампиона, коју тако заслужује да игра. Свој лични сан да игра Лигу Шампиона неће доживети ове сезоне, али ће заједно живети сан са својом Звездом, и њеним навијачима, пред препуном Мараканом.

Момче, жао нам је, и хвала ти на свему што радиш за клуб!