Други пораз Звезде у Еврокупу

Кошаркаши Црвене звезде поражени су резултатом 95:80 од екипе Улма. Од самог старта утакмице црвено-бели нису били у добром ритму што је резултирало великом предношћу Улма већ на полувремену, а до краја утакмице изабраници Милана Томића нису успели да направе велики преокрет. 

Почетак утакмице је доста подсећао на гостовање Звезде Монаку када обе екипе скоро ништа нису успевале да погоде на старту меча. Слично је било и у Улму тако да је резултат након нешто више од 4 минута игре износио тек 2:2. Успео је тада Улм да веже два везана добра напада и оде на 7:2 што је натерало Милана Томића да затражи први тајмаут на утакмици. Покушавала је Звезда преко центра да успостави ритам, али су често играчи Звезде грешили у спуштању лопте Цирбесу. Добрић је уласком успео да донесе одређену енергију у нападу и веже 6 поена, али је у тим тренуцима Звездина одбрана попуштала. Прва тројка црвено-белих била је дело Стратоса Перпероглуа на минут до краја уводних десет минута. Узвратио је Улм истом мером трећом тројком на мечу, а након закуцавања Оџа окончана је прва четвртина резултатом 21:17 у корист немачког прволигаша.

Боље је Улм отворио и другу четвртину и након два везана поготка Гинтера отишао на највећих +9. Милан Томић је честим изменама покушавао да нађе добитну потерку. Након друге тројке Рајнхардта Улм је по први пут отишао и на двофиврену предност, а Добрић је узвратио тројком већ у следећем нападу. Међутим, убрзо је Улм након још неколико јефтино продатих лопти играча Звезде успео да поврати двоцифрену предност, а Милан Томић је још једном морао да затражи тајмаут. Било је ово вероватно најлошије полувреме Звезде од почетка сезоне које је завршено убедљивом предношћу Улма од 50:33.

Нешто боље је Звезда отворила друго полувреме и успела мало да смањи предност Улма, али је врло брзо све просула па је Улм стекао нову највећу предност. Поново је тренер црвено-белих морао врло врзо да реагује тајмаутом. Уласком Добрића опет је Звезда добила на енергији у нападу, али је одбрана представљала велики проблем. Успео је Огњен да веже 3 тројке и практично је једини одржавао Звезду колико толико у животу. Занимљив је податак да је Звезда са њим у игри имала позитиван +/- однос без обзира на убедљиву предност Улма. Погодио је Добрић убрзо још једну тројку, али изостала је помоћ саиграча тако да се у последњих 10 минута утакмице ушло резултатом 73:57 у корист домаћина.

Четврту четвртину Томић је почео изузетно ниском петорком, са Фајеом на петици и Радановим на четворци. Није то дало одмах резултата јер је Звезда имала доста проблема на дефанзивном скоку и игри испод коша па је Улм поново отишао на +19. Ипак, уласком Човића уместо нервозног Регленда смањена је предност Улма на 13 поена. Успела је Звезда на минут и по до краја утакмице после дужег времена да спусти предност Улма на једноцифрену, али су се црвено-бели касно пробудили. Утакмица је завршена резултатом 95:80 у корист Улма.

Најефикаснији у редовима Звезде био је Огњен Добрић са 21 поеном, а поред њега двоцифрен је још био Перпероглу са 10 поена. У екипи Улма Двејн Еванс је имао 23 поена, а поред њега још тројица играча су била двоцифрена.