Душан Ристић: Имамо најјачу центарску линију!

Повратник у Црвену звезду, Душан Ристић је у разговору за медије истакао да је веома задовољан атмосфером, тимом и да са великим очекивањима улази у нову сезону.

– Одличан је осећај вратити се у Београд и Звезду. Драго ми је што сам дошао и да имам прилику да сарађујем са нашим људима у матичном клубу. Надам се да ћу успети да успех који сам имао у млађим категоријама пренесем на сениорску

Што се тиче АБА лиге, Ристић је рекао:

– Биће неизвесније него иначе, што је одлично и надам се да ћемо моћи да освојимо титулу. Наш приоритет је да вратимо АБА трофеј у своје власништво и да се вратимо у Евролигу. Желимо што више победа и освојених трофеја у сезони која нам предстоји.

Са Мајклом Оџом, Мајком Цирбесом и Мухамедом Фајеом, Ристић ће чинити центарску линију Црвене звезде.

– Мислим да ће Звездина центарска линија бити најбоља у АБА лиги. Одлично тренирамо једни против других, а када дођу утакмице све ће то да легне. Што се осталих играча тиче, имали смо све кошаркаше на располагању од првог дана припрема осим Регланда и Фајеа, али и они су дошли пре неки дан и одлично су се уклопили. Као да смо месец дана заједно, а не две недеље.

Да на припремама све тече како треба и да је атмосфера на завидном нивоу, имали смо прилику да се уверимо на отвореном тренингу Звезде, а Ристић је додао:

– Сви су се супер уклопили, сви су подређени тиму, нико не гура неку своју причу. Комуникација је сјајна. Ми домаћи играчи помажемо странцима да се што пре прилагоде на Србију и Београд. У суштини, све је како треба. Што се мене лично тиче, као да никада нисам ни одлазио из Звезде, закључио је центар Црвене звезде.