Душан Васић: Југ нас је потценио

Црвено-бели су направили сензацију у 9. колу Регионалне ватерполо лиге, а херој у победи над дубровачким Југом био је Душан Васић, стрелац пет голова. Црвена звезда је на базену „Милан Гале Мушкатировић“ након преокрета савладала Југ, а коначан резултат био је 11:10.

Дубровчани су водили са 4:1. Велика предност и квалитет који је на њиховој страни су их уљуљкали. Ноншалантност противника као да је раздражила млади Звездин тим. Један од ретких играча са великим искуством у овом тиму Црвене звезде се распуцао, гости су били неспремни, потценили су Звезду и то им се обило о главу.

– Са једне стране то јесте велика сензација. Али, с друге, ништа није случајно. Они су у меч ушли доста неозбиљно мислећи да ће лагано да победе. Заборавили су да је ово спорт. А нешто слично смо ми доживели у четвртфиналу Купа Србије у Крагујевцу, када нас је елиминисао Раднички.

Победа Црвене звезде одјекнула је регионом, али и Европом. Звезда је сезону лоше започела, а испадање из Купа Србије и смена на тренерској клупи су продрмали екипу, а Филиповићев тим игра све боље у последње време.

– Драго ми је што смо као екипа показали да можемо да пробијемо ту психолошку баријеру звану трећа четвртина. До сада смо, без обзира на снагу противника, падали у том делу игре, а сада смо показали психичку и физичку стабилност. И ово је успех целе екипе, јер је одиграла веома квалитетно.

Овакве утакмице стварају хероје и памте се, али Васић не жели себе да истиче у први план. Победа над Југом је заслуга целе екипе.

– Тачно је да се оваква утакмица не заборавља. Кренуло ми је одлично, прве две лопте завршиле су у мрежи. Али, то је и заслуга екипе, јер имамо договор да се форсира онај коме крене шут.

Тријумф над ривалом као што је тим из Дубровника, само додатно може допринети на пољу самопоуздања и показати црвено-белима да није битно ко је са друге стране уколико верују у себе.

– Још на загревању сам видео да нису фокусирани и замолио сам саиграче да искористимо ту њихову опуштеност. Вероватно их је још више опустило вођство од 4:1. Ми смо успели да се уздигнемо, да их изненадимо, а ова победа доста ће нам значити на пољу самопоуздања. Само морамо да наставимо да радимо, да верујемо тренеру и управи, који су нас подржали када нам није ишло. И да играмо још квалитетније.

Жеља да заигра у Црвеној звезди одувек је постојала код играча који је током каријере носио капицу Фиренце, Панатинаикоса, Јадрана из Сплита и Вуљагменија.

– Одувек сам желео да играм за Звезду, а поклопило се да је у том тренутку на клупи био и селектор Дејан Савић. Нажалост, он се на половини сезоне повукао. Настојаћу да се вратим у репрезентацију, то је врхунац каријере сваког спортисте.