Два Звездина играча у идеалном тиму Лиге Европе

Црвена звезда је одиграла најуспешнију сезону у последњих 25 година. Поред освојене титуле, Црвена звезда је после 10 година обезбедила учешће у Лиги Европе, а после две ипо деценије, обезбедила звездиним навијачима да гледају европске утакмице и на пролеће.

Војска Владана Милојевића је прошла сито и решето ,кренувши у свој поход од првог кола квалификација, па преко Флоријане, Иртиша, Спарте и Краснодара доспела у групу Х заједно са Арсеналом, БАТЕ-ом и Келном. Заустављени су у двомечу са московским ЦСКА из Москве у 1/16 финала. Упркос томе, ипак су двојица наших фудбалера изабрана у најбољи тим овог европског такмичења.

Како колектив увек избаци појединце, тако су овог пута у први план избачени Дамиен Ле Талек и Милан Борјан.

фото: whoscored.com

По специјализованом сајту whoscored.com ,Милан Борјан је најбоље оцењени голман Лиге Европе са просечном оценом 7.20. Овај портал извлачи бројне статистичке податке и по њима одређује просечну оцену, а не субјективни утисак. Велико признање за звездину јединицу да се нашао рецимо испред Јана Облака који је са Атлетиком освојио титулу и још много других квалитетних голмана.

Место у одбрани је заузео наш универзалац , француз Дамијен Ле Талек. Он чини најбољу одбрану Лиге Европе заједно са Кришитом из Зенита, Лајнером из Ред Бул Салцбурга као и дефанзивцем Естерсунда, Папајанопулосом. Просечна оцена Демијена Ле Талека је 7.28.

Што је главни парадокс, пре неку ноћ је биран идеални тим Суперлиге Србије. Места за обојицу ових играча није било, иако су били најбољи на својим позицијама.

РСБ честита лауреатима, с надом да ћемо још много звездиних играча гледати у оваквим поставама у годинама које долазе.