Eлита на „Маракани“ после 10010 дана!

Црвена звезда се враћа тамо где јој је место, у њено природно окружење у елиту европског фудбала. Али дуго, дуго елита није била на нашој „Маракани“. Задња утакмица елитног такмичења, тада Купа шампиона, одиграна је 24. априла 1991. године против Минхена. Пред око 80.000 гледалаца Црвена звезда је те чудесне ноћи у последњим тренуцима дошла до изједначења које је значило пролазак у финале:

После тачно 10010 дана биће одиграна поново утакмица европског елитног такмичења на нашем стадиону, сада Стадиону „Рајко Митић“. Дугих 10010 дана елита је заобилазила Љутицу Богдана, што кривицом други што кривицом свих нас. Да подсетимо читаоце да је ФК Црвена звезда је и сезону након те историјске играла у елити, али је као домаћин била у Софији и Будимпешти због санкција.

Читаве генерације звездиних навијача сањале су повратак Црвене звезде на стазе славе, и да се химна новоформираног такмичења коначно заори у Звездиној шкољки. Звездини навијачи су то заслужили, јер све се „тресе“ због сутрашег дана. Све карте су распродате у рекордном року. Маракана ових дана личи на мравињак, спремање на сваком ћошку. Не постоји ни један кутак ове напаћене земље да се не прича о сутрашњој утакмици. 50.000 срећних ће бити на стадиону а сви остали крај малих екрана. Све мисли и путеви воде на „Маракану“, опет после 10010 дана – не поновили се. Нека наша Црвена звезда засија и сутра, и нек сија још дуго у европској елити.