Елитни фудбал: Дефанзивци на великом испиту

Црвена звезда се сутра од 21 час састаје са италијанским Наполијем у првом колу „Ц“ групе Лиге шампиона.

Жреб у Монаку, који је одржан пре 20 дана, није био благонаклон према нашем тиму. Куглице су Црвену звезду послале у најатрактивнију групу прве фазе Лиге шампиона, где два тима претендују на сам трон европског фудбала. У тој групи, црвено-бели ће укрстити копља против Нејмара, Мбапеа, Каванија, Салаха, Манеа, Фирмина… А сутра у гротло „Маракане“ стиже Наполи, предвођен Мертенсом, Каљехоном, Инсињеом и Хамшиком.

Велика искушења очекују наш тим у најјачем континенталном такмичењу, а прва препрека је можда и најтежа. Иако индивидуални квалитет Наполија није на нивоу Ливерпула и Париза, офанзивна игра сутрашњег ривала је посебна прича, доведена је до савршенства и представљаће најтежи испит за наше дефанзивце у ери Владана Милојевића.

Директан фудбал Марусија Сарија имплементиран је у днк код Наполитанаца. Иако је на клупу овог лета сео „Дон Карло“, велика заоставштина је остала иза ексцентричног тренера који је преузео Челзи овог лега.

Наполи ће сутра играти директан фудбал. Нападачи ће ширити „поље“, тражити дубину, а пас везног играча где дијагоналама мења тежиште игре и упошљава бочног играча, представља ће велики испит за наше дефанзивце.

Понос Владана Милојевића, његов бедем испред Милана Борјана, имаће сутра директан дуел са елитним нападом Анћелотијевог тима. Ово је права прилика да се види квалитет наше дефанзивне линије, која је прошле сезоне била једна од најчвршћих одбрана Лига Европе.

Владан Милојевић зна да „намести“ тим и да неутралише најјаче особине противника. Због тога верујемо да ће се дефанзивци сутра показати у најбољем светлу и да ће нас још једном обрадовати феноменалном партијом. Звезда би добром игром у одбрани направила џиновски корак ка позитивном резултату.