Енфилд роуд, и Звезда у њему

Мало ко може да каже да је био на неком легендарном стадиону, мало ко може да каже да има могућност да се надмеће са петоструким прваком Европе, мало је заиста таквих клубова.

Фудбалери наше екипе, имају сјајну прилику да играју на овом култном стадиону, где сваки ћошак, свака столица, свака шипка, одише фудбалом. Играти против Ливерпула на „Енфилду“ је привилегија, али ако се на том истом стадиону састају Ливерпул и Црвена звезда, онда је за сваког фудбалског сладокусца то тек привилегија.

У два тима је збирно 200 година величанствене фудбалске историје, збирно и 6 титула европског клупског шампиона, гомиле и гомиле фудбалских мајтора и велемајстора која су исписивала клупске историје као и историју саме игре. Величанствена позивница да уживамо.

Ливерпул је актуелни вицешампион Европе, Ливерпул је највећи енглески клуб, „земље колевке“ фудбала, Ливерпул има на стотине милиона навијача широм света. Ливерпул је једном речју апсолутни фаворит у мечу трећег кола Лиге шампиона. Наш тим има невероватну привилегију што може да се фудбалски одмери са екипама и свог ранга, са бившим европским шампионом.

Црвена звезда је већ успевала да покори исти тај „Енфилд“ кроз историју, да баца на колена многе екипе, а не само Ливерпул. Времена су се нажалост променила и морамо се суочити са реалношћу.

Дешаваће се вероватно неки „нови Париз“ у будућности, али морамо да останемо доследни, поносни што носимо тај свети црвено бели дрес. Биће великих победа, биће и великих пораза, али морамо да знамо и да увек будемо свесни какву светињу бранимо.

Екипа је прежаљена унапред, али стара фраза гласи „у фудбалу је све могуће“. Много пута се испоставила као тачна, зашто не би веровали у ту излизану фразу? Свако има своје снове, имамо их и ми.

Наши фудбалери су прошли како су прошли у Паризу. Надамо се да смо извукли поуке и „научили школу“. Остаје да се надамо да ћемо пред четом Јиргена Клопа бити доста конкурентнији него пред парижанима.

Не остаје ништа друго него да пожелимо нашим момцима, једну добру утакмицу, доста бољу од оне у Паризу и да уживају. Уживаћемо и сви ми који деценијама чекамо да се меримо са оваквим великанима.

„Енфилд роуд“, и у њему Звезда.