Eнис и Бјелица одлазе, Раданов и Човић у Звезди

Екипа Црвене звезде биће промењена у односу на тим који је наступао у Евролиги и АБА лиги. Регистрација играча за ову сезону Кошаркашке лиге Србије завршена је данас, а на списку играча Звезде неће бити Дилана Ениса и Милка Бјелице, које ће заменити Алекса Раданов и Филип Човић.

Судбина Милка Бјелице могла се наслутити након катастрофалних игара у финалној серији против Будућности, а посебно након што је после пет минутa игре у четвртом мечу отишао на клупу и није се више враћао на терен. Клуб преговара са његовим заступником о уговору, пошто црногорски интернационалац има уговор са клубом до краја сезоне. Други прецртани играч је Дилан Енис, који је у току сезоне стигао у клуб из Мега Лекса. Од Ениса се очекивало да донесе организованију и разноврснију игру на спољним позицијама, али стручни штаб није био задовољан његовим партијама – а ни понашањем.

Како времена ни средстава није било довољно, решења су пронађена у ФМП-у.

Млади репрезентативац Алекса Раданов, који покрива све спољне позиције, биће враћен са позајмице, а ове сезоне је у ФМП-у имао преко осам поена по мечу. Раданов je у црвено-белом дресу дебитовао још пре три године и био је главни играч у тиму Звезде који је изгубио од Реала из Мадрида у финалу јуниорске Евролиге пре две године. Други „новајлија“ из ФМП-а биће плејмејкер Филип Човић, који је са клубом потписао уговор до краја сезоне, а већ је наступао у Црвеној звезди у току сезоне 2011/12. Раданов и Човић требало би да покрију одлазак Дилана Ениса и проблематичну позицију резервног организатора игре. Оба играча сарађивала су прошле сезоне са Душаном Алимпијевићем у ФМП-у, када је ова екипа направила велики успех победом над Партизаном у полуфиналној серији КЛС-а.

Одлазак Милка Бјелице биће „покривен“ кроз актуелни играчки кадар. После повреде Пера Антића клуб је потписао уговор са Аленом Омићем. Иако се спекулисало да ће словеначки репрезентативац напустити клуб на овој паузи, у клубу су веома задовољни његовим играма. Како ће се и Антић ускоро опоравити од повреде, јасно је да је један високи играч за КЛС свакако био вишак, а једина новина ће највероватније бити пребацивање Антића на позицију крилног центра, коју ће покривати са Јанковићем, док ће центарску линију чинити Омић и Лесор. Као пети високи играч у ротацији остаје Јовановић.

Други део регуларне сезоне Кошаркашке лиге Србије почиње у среду, а Црвена звезда ће у првом колу у Хали Пионир угостити екипу Младости из Земуна. Меч почиње у 18:00.