ФК Црвена звезда поднела званичан захтев за титулу из 1946. године

ФК Црвена звезда је на седници Скупштине ФСС-а званично упутио захтев Правној комисији за признавање титуле из 1946. године.
Испред актуелног шампиона Србије то је учинио генерални директор Звездан Терзић.

– Овом приликом желим да вам се обратим са захтевом да Скупштина ФСС-а као највиши орган нашег савеза, узме у разматрање захтев ФК Црвена звезда поднет ФСС-у 17. јануара 2017. године за признавање титуле првака Србије коју је 1946. године освојила Црвена звезда, као титулу националног карактера. У захтеву смо навели све чињенице које недвосмислено указују на то да је Црвена звезда освајач шампионске титуле те 1946. године. Исти захтев смо поднели и сада, односно 7. марта ове године. У том смислу тражимо да Скупштина донесе одлуку и изда налог надлежним органима ФСС-а, тј. Правној комисији ФСС-а, а у случају потребе и другим органима, да у примереном року дају своје мишљење о овој иницијативи, а након чега би Скупштина ФСС-а на својој следећој редовној седници донела и своју дефинитивну одлуку о истој, а у складу са нашим захтевом и добијеним мишљењима од стране надлежних органа ФСС-а – поручио је Звездан Терзић.

Звезда је 1946. године била прва у шампионату Србије у тадашњој Федеративној Народној Републици Југославији, а сада је поменути захтев усвојен и иде на разматрање надлежних органа.

Председник Комисије за правна питања ФСС је Дејан Шупут, док су поред њега у овом телу и Вељко Радуловић (потпредседник), Божидар Бероња (члан) и Бранислав Недимовић (члан), који би у наредном периоду требало да донесу одлуку.