• Welcome to РСБ Форум / RSB Forum. Please login or sign up.

НФЛ

Започео Косјерац, Дец 24, 2019, 19:39 поподне

« претходна тема - следећа тема »

Ljuba 73

Цитат: Dzontra  Феб 13, 2020, 23:03 поподнеMogao bi, za početak, da nam kao navijač NEP približiš situaciju sa Tomislavom, to jest da nam objasniš kako i zašto još uvek nema ponude za kvoterbeka koji je tu franšizu napravio onom kakva jeste?!

Što bre Kraft i Beličik dinstaju Tomicu na tihoj vatri, zar čovek nije zaslužio da se naplati za sve što je dao Patsima? Pa još Kraft javno kaže kako Brejdi treba da proveri tržište  :pop:

Pa to bi bilo isto kao kad bi lik rekao svojoj devojci da malo izlazi i sa drugim momcima, pa ako joj se ne svidi, da se vrati po dogovor...

I jel tako treba hendlovati produžetak ugovora sa nekim ko je 20 godina života posvetio toj organizaciji, i to tako što je igrao za mnogo manje para nego što je vredeo??? Na ravno da ne treba, nego alavi vlasnik i alavi HC hoće da uštede na njemu, a Tomislav stvarno ničim nije izazvao tako ponižavajući tretman.
Sve si u pravu, a i bolje si informisan od mene, tako da ne znam kako da ti priblizim situaciju. Cekamo Ogija.

Ogisha

Феб 14, 2020, 09:14 пре подне #101 Last Edit: Феб 14, 2020, 14:17 поподне by Ogisha
Ситуација је доста замршена, а све је почело од чињенице да је сам Томислав инсистирао прошле сезоне на томе да његов реструктурирани уговор нема опцију да га тим тагује и аутоматски на тај начин задржи и ове сезоне. Фактички, хтео је први пут у каријери да буде неограничено слободан агент, и да тестира тржиште. Интерни договор који имају сва тројица јесте да Томислав види шта има на тржишту, да ВВ види да ли има опцију после Томислава (макар и неку прелазну, за наредних годину, две...), па да на крају опет седну и виде да ли могу да се нађу на средини.

Није овде само ствар новца, много је ствари у игри - пре свега, шта NE може да понуди од нападачког арсенала, који је био јако танак ове сезоне. Тим тренутно стоји на тачно 29 074 286 долара (додатних 12.5 милиона би могло да се добије после суђења са Brown-ом, и заступницима Aaron-a Hernandez-a), а на листи слободних агената налазе се нека од следећих имена:

Brady
Thuney (очекује се да ће на тржишту добити ТОП 3 уговор икада за офанзивног линијаша)
Van Noy (такође ће добити велику лову, вероватно од неког DET, или сличне франшизе)
Collins
D.McCourty (један од стубова одбране, али са "ударцем" од око 10м на селери кеп)
...

Ово су само нека од имена која су имала капиталну улогу претходних година. Уговор који Томислав има подразумева да после 17.03., што се сматра последњим даном старе сезоне (иако се она резултатски увелико завршила), селери кеп NE буде аутоматски оптерећен са 13.5 милиона долара где год он да заигра наредне сезоне, због неког колективног правила које влада у лиги, а односи се на уговоре играча са тимом. Сав новац који би Тома добио од NE по новом уговору би ишао "on top" тог већ поменутог ударца. Да илуструјемо то на примеру:

- ако би NE дао Томиславу уговор од 25м ове године, његов укупни cap hit би био 38.5 милиона долара за 2020 годину

Јасно је да на овај начин ВВ нема шансе да направи конкурентан тим око Томе, осим ако неком магијом не нађе масу младих играча на драфту, или не реструктурира низ ветеранских уговора (Hightower?, Gilmore екстензија како би се cap hit за ову годину смањио...). То већ значи да би сам Brady могао мало да попусти што се тиче лове (колико год то звучало брутално и лоше) како би се ојачала офанзивна линија и довео #1 хватач.

Изазовна salary cap ситуација значи да ће ВВ имати јако тежак посао (о томе у другом посту) да направи конкурентан тим, а то је Томин први и основни предуслов да остане. Под уговором од хватача има Edelman-a, Harry-ja, Sanu-a (озбиљан кандидат за "сечу", јер би се уштедело 6.5м долара на тај начин), цео RB corps...али јасно је да овде фали, поред Edelman-a, још једно јако хватачко име. Помиње се трејд за ОВЈ, помиње се да би могао да се узме AJ Green (мада је био повређен целе године), помињу се ТЕ имена попут Henry-ja, Hooper-a...затим, ситуација око офанзивне линије, као главног стуба напада и протекције QB-a ће бити неизвесна након одласка Thuney-a.

Да не дужим превише, суштина је да ово није само питање новца. Може NE да плати Томислава, а да му са друге стране да крш од тима, јер нема довољно новца у селери кепу, и то није нешто што Томислава занима.

Његов интерес да остане је систем који доказано налази начин да створи конкурентан тим (иако ће ове године то бити најтеже икада од када је ове франшизе), али у тој ситуацији ће и он сам поново, по стоти пут, морати да пристане на компромис. Интерес да оде је већи новац, прилика за ново тржиште за његову ТВ12 методу, могућност да се докаже ван Бостона...али опет, питање је колики је интерес тог новог тима да све подреди играчу који има још можда две, максимално три сезоне у рукама. Зашто би Las Vegas или Chargers-и, који су фаворити према кладионицама, подредили све ресурсе свог тима, да би за две године радили тотални rebuild...шта се дешава ако не узму титулу за те две године, шта су добили? Las Vegas мора да створи базу навијача, да продаје карте, то није спорно, али овакав all-in потез би био више него рискантан.

Веома је комплексна ситуација, и није само реч о томе да зли ВВ неће да га плати. Зна стари маг да је Томислав његова најбоља шанса да настави да се бори за трофеје, и на крају ће опет сви морати да попусте у неким захтевима. Такође је јасно да ће се NE и догодине ослањати на одбрану, јер је ту тренутно доста извеснија ситуација што се тиче уговора и играча који остају....а ако остане и Тома, неупитно је да ће се појурити бомбастично име, #1 нападачка опција, јер без тога нема разговора о титули. Ако не остане...о томе ћемо ако се то деси :)
хвала ти, мама, за најлепше 22 године у животу. Једва чекам да се сретнемо горе на небу, а тада се надам да ћеш ми рећи да си поносна на мене.

Ogisha

И још нешто, мислим да је превазиђена мало та прича "како их није срамота да тако третирају најбољег играча у историји". То је суровост селери кеп система, не могу сви да буду максимално плаћени. Када погледамо успехе NE у последњих четири, пет сезона, управо тај баланс што се тиче плаћања јесте нешто што им је дало могућност да се боре за трофеј. Да се Томиславу да 30-35м долара, не би било теоретске шансе да има и солидну OL, и јаке нападачке опције, и носиоце одбране...буквално ни у теорији.

Ја сам био први који је критиковао све небеске QB уговоре, почевши од Carr-a. Још се сада наглас прича о томе да се Carr трејдује, да би дошао Тома. Па ко је луд ту онда? Garoppolo добио онакав уговор да му екипа не би веровала ни у NFC утакмици, ни у SB. Stafford-ов уговор да не коментаришем....Mahomes је узео титулу на руки уговору, видећемо шта ће бити када буде добио 40м по сезони.

Такав је спорт, такав је систем стварања тима...не увек поштен, и зато је неопходно имати суровог типа као што је ВВ који ће интерес тима ставити изнад свега, и бити спреман и на најнепопуларније потезе, само да би константно био конкурентан.
хвала ти, мама, за најлепше 22 године у животу. Једва чекам да се сретнемо горе на небу, а тада се надам да ћеш ми рећи да си поносна на мене.

Ogisha

Ово ће бити подужи упис, тако да спремите нерве и концентрацију.

Пробаћу да елаборирам тренутно стање, а можда и предвидим шта би у наредних месец и нешто дана могло да се деси са екипом New England Patriots-a.

Да почнемо од основних сервисних информација:

-   salary cap: 29 074 286 (на данашњи дан)
-   драфт капитал (нотација је: број рунде , у загради број пикова у рунди): 1(1), 3(3), 4(2), 6(3), 7(4)
-   број слободних агената: 19, укључујући и Brady-ja


ОСНОВНА ПОЗИЦИЈА ПРЕД УЛАЗАК У НОВУ СЕЗОНУ

Укратко, ја не памтим тежу ситуацију за тим који претендује на трофеј. Од када пратим тим, никада није била овако изазовна ситуација, узимајући у обзир то да је QB тренутно слободан у избору средине, да има релативно мало простора у селери кепу за озбиљна појачања, да има макар 5 кључних слободних агената (ван Томислава) који ће тешко остати у тиму, јер или очекују најбоље уговоре у каријери (Thuney, Van Noy), или NE можда неће моћи да плати њихову тренутну тржишну вредност након одличних сезона (Collins, McCourty).

Као што је написано у упису изнад, основна претпоставка повратка Brady-ja је да има конкурентан напад око себе. У пракси то значи јаку офанзивну линију и још једну елитну хватачку опцију, уз Edelman-a као скоро већ деценијску сигурну опцију. Ако узмемо да Thuney сигурно иде, да је веома неизвесно да ли се C Andrews опоравио од оног проблема са крвним угрушцима због којег је пропустио читаву сезону, да би можда RT Cannon могао да буде катован како би се ослободио простор у селери кепу, да је чувени тренер офанзивне линије Dante Scarnecchia отишао у заслужену пензију, огромно је питање шта ће бити са свим овим.

На прошлосезонском драфту изабрани су Данац Froholdt као G, и Yodny Cajuste као LT/RT. Обојица су пропустила целу сезону, али се очекују у пуном ритму већ од пролећа. 

Дакле, зависно од поменутих фактора горе, офанзивна линија би могла да изгледа овако (са новим тренером):

Wynn/Cajuste - Froholdt/Wynn - Andrews/Froholdt - Mason - Cannon/Cajuste

Имена су помешана, зависно од тога да ли ће Wynn играти LT или LG, да ли Cannon остаје, и да ли се капитен Andrews враћа. Све у свему, огроман облак сумње.

Хватачке опције су Edelman, Harry, Sanu, Meyers...слободан у избору нове средине је Dorsett, а иза њих је и млади Olszewski који је до повреде враћао пантове. Судбина Sanu-a је екстремно неизвесна, јер би његовим ослобађањем NE добио 6.5 милиона у селери кепу. Да подсетимо, то је играч за којег је NE дао пика друге рунде Falcons-има ове сезоне, у очајничком покушају да се пронађе нападачки ритам. Да ли он одлази, или остаје, не мења чињеницу да овде МОРА да се доведе елитна хватачка опција.

Ко би то могао да буде? Од играча под уговором, могли би да се појуре Diggs, OBJ (релативно повољан уговор, са мало преосталог гарантованог новца, а могао би брзо и лако да се реструктурира), од слободних агената AJ Green (знак питања због повреде), Amari Cooper (нереално, добиће много пара негде другде)...од осталих опција могао би, рецимо, да се врати Amendola, да одигра још једну сезону пре пензије.

Апсолутно најдраматичнија ситуација је на позицији ТЕ, чак толико драматична да ће морати од нуле да се преради. Ben Watson је отишао у пензију, а од остатка не постоји нико ко има елитну способност хватања или блокирања. Дакле, овде су потребна фактички три играча - срећом, драфт је пун добрих опција, па ћемо видети. Од ветерана, могли би да се појуре Hunter Henry, Greg Olsen...

Све је ово условљено претпоставком да се Brady врати на некакав уговор који тиму даје шансу да гради око њега. Дана 18.03. ове године, уколико Тома не продужи уговор до тада (а нема тренутно индиција за тиме), он аутоматски оптерећује селери кеп NE са 13.5 долара, где год да заигра. Ако остане у NE, нови уговор после тог датума на тих већ поменутих 13.5м додаје плату за ову годину. Ако добије чак и исподпросечан уговор, он ће оптеретити кеп за 25+ милиона долара. Ако продужи пре 18.03. онда се од 13.5 долара само половина рачуна за ову, а остатак ваљда за наредну годину, али нисам сигуран.

Е сад, ако узмемо опцију један, да он продужи после 18.03. након што је испитао тржиште и схватио да нигде није боље него код куће, онда ћемо сведочити најузбуљдивијој и најтежој конструкцији остатка тима икада, који претендује на титулу. Зашто? Због тога што нема лове за остале опције, и зато што ће морати да се праве болни резови комбиновани са реструктурирањем. Тренутно је немогуће замислити ко би могао да буде или катован или продужен, јер свака опција са собом носи невероватне специфичности и зависности.

Рецимо, ако се продужи Gilmore чији cap hit због прошлосезонских конверзија износи преко 18м долара, то значи да ће се смањити његов хит са ову, али драматично повећати за наредну годину, што га чини ,,неповољним" догодине...а говоримо о званично најбољем дефанзивцу из минуле године. Hightower је јавно истакао да не планира да редукује плату како би помогао тиму да доведе појачања.

Ако Тома не продужи, онда то даје скроз другу димензију. Онда улазимо у невиђену територију да ВВ мора да напада титулу са неким тотално другим. Али, пошто је и то опција, нека од имена која би могла да дођу су: Newton, Winston, Tannehill, Mariota, Dalton (трејд), Carr (трејд), Stafford (трејд, ако покупе QB са позиције 3)...то ћу тренутно оставити као мање реалну опцију, па ако се деси, онда причамо на ту тему.

За крај овог дела, да не пропустим битну ствар - K Gostkowski је био повређен, и неизвесно је да ли ће остати у клубу, јер има јако висок уговор, а није играо. Могао би да буде катован, и да се доведе rookie kicker (као што се довео Р прошле сезоне).

ДРАФТ

Трејдом за Sanu-a, и давањем Falcons-има пика друге рунде на овогодишњем драфту направила се велика рупа између прве и друге селекције коју NE има на драфту, и биће веома важно видети како ће то да се реши. Обично NE трејдује ,,на доле" на драфту, што у пракси значи да бољи пик у текућој рунди дају за лошији из текуће, плус један или више из наредних (или чак некад и следећих драфтова). На тај начин се од једног пика добија више њих, и то је тактика коју екипе често користе како би премостиле ту рупу у пиковима између рунди. Seattle је прошле године почео драфт са само 4 селекције, а завршио са 11, управо овом техником.

Неповољно би било заролати пик број 23 са овог драфта, јер је то најбољи ,,свој" пик који је NE имао годинама уназад (пре две године је Wynn изабран са броја 23, али то је био пик добијен трејдом), притом на тој позицији могу да се покупе опасне зверке и у одбрани и у нападу. Тај пик би решио горуће питање, рецимо, или у офанзивној линији, или на позицији S ако се не врати McCourty. Мислим да трејд ,,унапред" тешко да долази у обзир, макар у првој рунди.

Најтеже ће бити надоместити изостанак ток пика друге рунде. Несрећно је све испало, а у тој рунди такође има озбиљних имена која неће бити изабрана у рунди 1, а талентом апсолутно припадају ту. У нижим рундама је ситуација далеко повољнија, и ту ће ВВ царовати. Од невероватне важности су компензациони пикови које NE из године у годину добија, јер њихови слободни агенти добијају нереално високе уговоре као слободни агенти, када оду.

Драфт може да да решења за одређене позиције, али како ВВ-ов NE није тим који титулу напада младим снагама (иако је подмлађивање више него неопходно), видећемо да ли ће се део овог капитала усмерити ка трејдовима за неке ветеране.

ИГРАЧИ ИЗ ТРЕНУТНОГ РОСТЕРА КОЈИ МОГУ ДА ПОМОГНУ

Срећа у несрећи је што постоје играчи на руки уговорима који стварно имају озбиљан потенцијал да помогну, и истакну се у наредној сезони. Прва двојица која би морала боље су Michel и Harry. Од њих све почиње. Затим су ту, што у нападу, што у одбрани, Cajuste, Froholdt, Bentley, Rivers, Davis...од ветерана Develin, King...
Под условом да су сви здрави, много ће значити у формирању оног ,,средњег слоја" ростера, који углавном чине захвални играчи на јефтиним уговорима.

Ова анализа би могла још доста дуже да траје, али хајде да сада закључим са овим. Све у свему, тренутно је ужасно комплексна ситуација, и много је непознаница које ће почети да се разрешавају оног момента када се разјасни ситуација са Томиславом. Гледамо у наредни месец, и чекамо одлуку.
хвала ти, мама, за најлепше 22 године у животу. Једва чекам да се сретнемо горе на небу, а тада се надам да ћеш ми рећи да си поносна на мене.

Vlada 89

Promene na pomolu
17 meceva svaki tim u regularnom delu

14 timova u plej ofu
Samo prvaci konferencija preskacu prvu rundu
"To je juriš, to je nalet, nema milosti, sve ili ništa, to je Crvena zvezda u svom elementu, to je Crvena zvezda u svom punom sjaju."

Mauzeer

Evo o novom CBA, bas dobar text ...

http://www.nfl.com/news/story/0ap3000001102575/article/nfl-ownership-approves-terms-of-potential-new-cba

Najzanimljivije ...

-- Penalties would be reduced for players who test positive for THC, eliminating any game suspensions strictly for positive tests. The testing window for THC would also be narrowed from four months to two weeks at the start of training camp, and the nanogram limit would be increased from 35 to 150.

Al ce da se duva(ni), kao nikada pre. A i bile su smesne te kazne za duvanje ...


Ogisha

Кратак апдејт о томе шта се тренутно дешава у лиги.

Иако је сезона већ одавно готова, има много активности у позадини.

Нови колективни договор између лиге и играчке асоцијације би, према последњим најавама, требало да прође, упркос противљењу неких од истакнутих лидера играчке асоцијације као што су Richard Sherman, JJ Watt...

Суштински, навијачима су најважније две ствари овде: плејоф се шири са 12 на 14 тимова, и биће 17 утакмица у регуларном делу сезоне (то би вероватно кренуло од сезоне 2022). Уместо четири предсезонске текме, биле би три, чиме би требало да се смањи ризик од повреда играча.

Међутим, као и увек између лиге и играча, постоје спорне тачке - 17. меч у сезони би максимално био плаћан 250 000 долара. Као што знамо, структура NFL уговора је умногоме базирана на томе колико мечева играч одигра - када се каже, рецимо, да неко игра за основну плату од 5 милиона долара, то значи да се та плата дели са бројем утакмица, и играч фактички пропоционално броју утакмица које одигра зарађује ту плату. Онај "гарантовани" део новца долази више у форми бонуса. Наравно, честа је и ситуација да је део плате играча за сезону гарантован, играо он или не...то се ради у случају играча којима клуб намењује озбиљну улогу, јер нема смисла плаћати некога у кога клуб и стручни штаб не верују.

Е сад, ових 250 000 долара су проблем за играче који зарађују доста више. Ако узмемо некога чији уговор је доста велики, то значи да он по мечу игра за неупоредиво више од 250 000 долара. Играчи већи број текми виде као ризик за своје здравље, тако да многи од њих неће да прихвате одредбу лиге да се тај 17. меч максимално плаћа толико...лига као разлог за то наводи да највећи број играча игра за мање уговоре, тако да им ових 250 000 долара дође као нека врста бонуса, или награде.

Друга битна ствар је NFL Combine, водећи пре-драфт догађај где тимови скаутирају најбоље проспекте који ће се у априлу наћи на драфту. Ове године је позвано 337 играча, а медијску пажњу највише је, наравно, привукао очекивани #1 пик, LSU-ов QB Joe Burrow. Након изјаве да он "држи ствари у својим рукама пре драфта", што су медији протумачили као потенцијалну поруку да неће хтети да игра за CIN ако га драфтују као број један, јер му се не свиђа што је тим слаб, медијима је одговорио да ће играти за било кога ко га буде драфтовао, те да нема смисла да "планира да не игра". Видећемо, ја овде очекујем нову сагу, помиње се да би могло да се деси оно што се десило када је Илија драфтован, па трејдован у Giants-e...донекле има истине у томе да је CIN слаб, и да тренутно не видимо начин да се боре за плејоф, или нешто више, али мени је мало увек комично како људи без дана стажа у NFL себе уздижу толико у звезде. Притом, Burrow иза себе има само једну веома продуктивну колеџ сезону, и то ову последњу. Прошле године у ово време је био рангиран као пик пете, шесте рунде...

Ако Millhouse нађе времена, било би добро да као драфт гуру баци неке процене, податке, анализе...човек много зна о томе, заиста.
хвала ти, мама, за најлепше 22 године у животу. Једва чекам да се сретнемо горе на небу, а тада се надам да ћеш ми рећи да си поносна на мене.

Ogisha

Време је да се припремамо за free agency, који би требало да почне следеће недеље.

До сада реализовано:

The #Broncos have also administered the franchise tag to S Justin Simmons, source said, an expected move for a big part of their defense.

Sources: The #Chargers have franchise tagged TE Hunter Henry, keeping a key playmaker in the fold for another year.

From NFL Now: The #Bears agreed to terms last night with veteran linebacker and leader Danny Trevathan, and he'll get a 3-year deal worth $21.75M base value and a maximum of $24M. Trevathan gets $14M in guarantees, as Chicago locks up a core piece.

The #Ravens are placing the franchise tag on Matt Judon, sources say. Expected. Soon will be official.

хвала ти, мама, за најлепше 22 године у животу. Једва чекам да се сретнемо горе на небу, а тада се надам да ћеш ми рећи да си поносна на мене.

EmptyClip

Цитат: zolla  Јул 06, 2015, 15:45 поподне
bilo je pre nekog vremena aktuelno šta smatrate patriotskim ponašanjem - za mene je to konstantni i utemeljeni opozicionizam  ...

Цитат: Ljuba 73  Дец 09, 2016, 13:14 поподне
Klub se brani konstatnom kritičkom rečju, analizom poteza uprave, stručnog štaba i igračkih kolektiva SD.

Ogisha

Franchise tag је механизам којим клубови осигуравају да један од кључних играча са којима није постигнут споразум о новом, дугорочном уговору, остане њихов играч још једну годину. Та година је потпуно гарантована, а плата је износ просечне вредности пет највећих плата на тој позицији.

Тимови имају право да тагују само једног играча. У принципу, ово је механизам којим се купује време док се не нађе заједнички језик за нови уговор, и којим клубови обезбеђују да један њихов кључни играч не постане слободан агент.
хвала ти, мама, за најлепше 22 године у животу. Једва чекам да се сретнемо горе на небу, а тада се надам да ћеш ми рећи да си поносна на мене.

Ogisha

Љубитељи овог спорта ће од следеће недеље имати прилику да испрате почетак лудила званог free agency. Следеће среде у 22:00 по нашем времену званично креће довођење слободних агената и трејдовање играча између тимова.

Као и увек, прва два, три дана су апсолутно најинтензивнија и тада можемо очекивати најбомбастичније трансфере, уговоре, трејдове, и слично...тимови се увелико, у тишини, спремају за своје потезе, а како ће ко поступити, зависи од много фактора. Најважнији је, наравно, простор у селери кепу - ко има више лове, у много је бољој позицији да доведе најбоље доступне слободне агенте. Ко има највише драфт муниције (односно, пикова на драфту), у најбољој је позицији за потенцијалне трејдове...мада расипање самих пикова на довођење играча може, истовремено, бити и јако опасан потез.

Тренутни преглед селери кепова, по тимовима (копирано са ESPN):

Miami Dolphins Overall cap space: $88,520,426
Indianapolis Colts Overall cap space: $85,534,255
Buffalo Bills Overall cap space: $82,293,974
Tampa Bay Buccaneers Overall cap space: $81,112,764
New York Giants Overall cap space: $79,290,136
Dallas Cowboys Overall cap space: $76,943,830
Denver Broncos Overall cap space: $69,670,218
Washington Redskins Overall cap space: $62,828,373
Tennessee Titans Overall cap space: $61,968,702
Cleveland Browns Overall cap space: $61,612,177
Houston Texans Overall cap space: $60,358,794
Los Angeles Chargers Overall cap space: $47,760,051
Las Vegas Raiders Overall cap space: $47,707,148
Detroit Lions Overall cap space: $47,588,379
New York Jets Overall cap space: $47,386,437
Seattle Seahawks Overall cap space: $45,300,856
Cincinnati Bengals Overall cap space: $44,704,357
Philadelphia Eagles Overall cap space: $40,220,929
Arizona Cardinals Overall cap space: $39,454,088
Baltimore Ravens Overall cap space: $37,779,191
New England Patriots Overall cap space: $35,110,496
Carolina Panthers Overall cap space: $33,554,878
Chicago Bears Overall cap space: $23,810,569
Jacksonville Jaguars Overall cap space: $21,312,477
Green Bay Packers Overall cap space: $20,109,960
San Francisco 49ers Overall cap space: $14,204,195
Los Angeles Rams Overall cap space: $14,096,436
Kansas City Chiefs Overall cap space: $13,215,224
New Orleans Saints Overall cap space: $5,776,129
Atlanta Falcons Overall cap space: $3,982,178
Pittsburgh Steelers Overall cap space: $1,781,333
Minnesota Vikings Overall cap space: $1,504,204


За оне који су први пут са нама, и први пут прате лудило free agency-ja, на твитеру препоручујем да пратите следеће изворе:

Adam Schefter (најпознатији, и најпоузданији NFL инсајдер, пандан ономе што је Woj y NBA)
Field Yates
Ian Rapoport
Jay Glazer
Josina Anderson
Jason La CanforaНајбољи доступни слободни агенти су:

Tom Brady
Drew Brees (најавио повратак у New Orleans)
Jadeveon Clowney
Anthony Harris
Byron Jones
Shaq Barrett
Joe Thuney (очекује се да потпише један од три најбоља уговора у историји лиге)
DJ Reader
Amari Cooper
Austin Hooper
Derrick Henry
Cory Littleton
Devin McCourty
Joe Schobert
Javon Hargrave
Bud Dupree
Jack Conklin

...

Будите са нама, осим ако вирус нешто значајније не промени и не одложи, о чему ће бити речи на овој теми. Следећа недеља би требало да буде једна од узбудљивијих у години.
хвала ти, мама, за најлепше 22 године у животу. Једва чекам да се сретнемо горе на небу, а тада се надам да ћеш ми рећи да си поносна на мене.

LAFLARRE

Шта ради Џексонвил?!


Ogisha

Мислим да морају да очисте кеп мало, нису у најбољој позицији.
хвала ти, мама, за најлепше 22 године у животу. Једва чекам да се сретнемо горе на небу, а тада се надам да ћеш ми рећи да си поносна на мене.

Ogisha

Ryan Tannehill has agreed to terms on a new four-year contract with the Titans, per source. Here's the numbers:

$118m total
$29.5m average per year
$62m full guarantee
$91m total guarantee

BIG deal for Tannehill!
хвала ти, мама, за најлепше 22 године у животу. Једва чекам да се сретнемо горе на небу, а тада се надам да ћеш ми рећи да си поносна на мене.

Косјерац

ЦитатNekoliko novina posebno privlači pažnju. Svakako najveća će biti proširenje plej-ofa za još dva tima, po jedan u svakoj konferenciji, što je prvo proširenje posle ravno 30 godina. Na taj način samo će prvoplasirani u svakoj konferenciji u ligaškom delu imati slobodan vikend, tako da će se voditi još jača borba za to prvo mesto. Takođe, u kolektivnom ugovoru stoji opcija da bi od sezone 2021. mogla da se uvede još jedna, slobodno se može reći revolucionarna promena, a to je da svaki tim odigra u ligaškom delu utakmicu više, dakle 17 mečeva i to bi bila prva takva promena od 1988.

Očekivano, proširen je seleri kep za 10 miliona dolara i sada će iznositi 198.2 miliona dolara. To takođe znači i da će se povećati "minimalac", kao i beneficije pri odlasku u penziju. Rosteri će se povećati na 55 igrača, a za igrače još jedna veoma važna stvar je ta da će njihov udeo u ukupnoj zaradi ove godine biti 47%, a naredne 48%, uz mogućnost da skoči na 48.5% ukoliko se usvoji predlog da klubovi igraju 17 utakmica.

Još jedna zanimljiva stavka, više se igrači neće suspendovati u slučaju pozitivnog testa na marihuanu. Novi kolektivni ugovor važiće narednih 10 godina, dakle do 2030.

Ogisha

Мар 15, 2020, 21:52 поподне #115 Last Edit: Мар 15, 2020, 22:01 поподне by Ogisha
Да пробам мало детаљније да појасним шта све ово значи, што су играчи усвојили.

Прво, предлог је изгласан јако тесном већином, чини ми се 1119:959, или тако нешто, углавном 50-60 гласова је одлучило о новом споразуму. То нам говори да су сами играчи у лиги доста подељени по овом питању, а највише контроверзи изазива 17. меч, коју играчи виде као жестоко оптерећење за своја тела и опоравак. Stephon Gilmore је данас твитовао како ће уместо досадашњих 4 масажа недељно као припрему пред меч морати да уводи шест. Играчи сваки следећи меч у сезони виде као све веће оптерећење за своја тела, и не радују се новим, потенцијалним повредама.

Проширење плејофа одмах ступа на снагу, а сезона са 17 мечева од сезоне 2021. Играчи ће за 17. меч бити плаћени максимално до 250 000 долара, што погодује онима који имају мање плате (већина лиге), а не погодује играчима са великим уговорима (зато што је њихова плата на дан саме утакмице обично вишеструко већа од 250 000 долара). Пензионисани играчи имају додатне здравствене бенефите, а занимљиво је да је по први пут уведено осигурање за офталмолошке прегледе. Чудно звучи, али изгледа да је тако.

Једна ЈАКО битна промена је да више у структурама уговора играча не постоји оно такозвано "30% правило". Шта то значи?

До сада је структура уговора играча била таква да им основна плата из године у годину може расти за до максимално 30%. То је тимовима мало везало руке, зато што нису могли cap hit превише да "гурају" ка будућности, како би ослободили cap за тренутну сезону, што је константна потреба сваког тима. Овим новим правилником, то правило од 30% више не постоји, и клубови имају далеко већу флексибилност да продужују уговоре играчима.

Ово ће апсолутно највише погодовати екипи New England-a у покушају да врати Томислава кући. Његов потенцијално нови уговор моћи ће да се структурира тако да ове године cap hit не буде велики, а да истовремено кроз бонусе добије гарантован новац.

Суштина је да тимови гурају веће cap hit-ове ка будућности, где су плате веће, али много мање гарантоване. Бонус се свакако развлачи по годинама (иако играчи одмах добију лову на рачун по потпису), а сада, на пример, тимови могу да ставе огромне плате играчима у последњих годину или две уговора, које нису гарантоване, па ако дође до тога да морају да их отпусте, то ће урадити уз минимални dead cap.

Ако вам ова тема није до краја јасна, ево да илуструјемо на примеру управо трејдованог Campbell-a:

2017. године је са Јагуарима потписао уговор на 4 године и 60м долара, од чега 30м гарантовано. Већину те гарантоване лове добио је кроз бонус, и плату за сезоне 2017, 2018. Прошла сезона му није била гарантована (односно, добио би онолико лове колико је текми одиграо), а не би била ни ова. Ствари су, за Јагуаре, од 2017. године до данас постале много неповољније, чиме је и уговор Campbell-a, генерално одличног дефанзивца, постао неповољан. Јагуарима вероватно у неком наредном периоду следи озбиљан rebuild, а Campbell није део тих планова, јер је доста стар. Они су управо његов уговор "гурали" ка последњим годинама тако да, ако дође до срања, могу да га отпусте или трејдују, и тако ослободе свој salary cap без "мртвог новца". Пошто ни једној, ни другој страни није било у интересу да продуже сарадњу, човек је трејдован за објективно малу компензацију. У супротном, био би катован, и не би добили ништа за њега, с обзиром на то да он као играч од 34 године не подлеже формули компензационих пикова. Добили су нешто мало, али и то мало је боље од ничега.

Пратите твитер изворе за све вести везане за потписе и трејдове. Ускоро креће лудило.
хвала ти, мама, за најлепше 22 године у животу. Једва чекам да се сретнемо горе на небу, а тада се надам да ћеш ми рећи да си поносна на мене.


Ogisha

Мар 16, 2020, 14:02 поподне #116 Last Edit: Мар 16, 2020, 16:35 поподне by Ogisha
Крећемо:

Цитат: undefinedGiants expected to place tag today on defensive lineman Leonard Williams, per source. Giants want him back and unwilling to let him leave.

Bucs placed franchise tag on Shaq Barrett, per source.

No surprise, but Chiefs are placing franchise tag on DT Chris Jones today, per source.

Some teams think DeAndre Hopkins could be available in a trade, per sources.

Former Browns' LB Christian Kirksey has agreed to terms on a 2-year, $16 million dollar deal with the Green Bay Packers, per his agency

For the #Vikings and QB Kirk Cousins, it's a 2-year deal worth $66M, source said. In all, it's 3 years, $96M. $61M guaranteed at signing.

The #Steelers have placed the franchise tag on LB Bud Dupree. Not a surprise, standout pass-rushers rarely hit the market if teams want to keep them.

Titans placed franchise tag on RB Derrick Henry, per source.

The #Bengals informed star WR A.J. Green they're placing the franchise tag on him, per source.

#Breaking: Source confirms to @usatodaysports that Cowboys have placed exclusive franchise tag on QB Dak Prescott.

The Browns placed a second-round tender on restricted free agent Kareem Hunt and released S Morgan Burnett.

The #Patriots with an interesting move: They are franchise tagging standout Joe Thuney. This allows them to keep him... or trade him. (моја претпоставка је да ће бити трејдован, а тагом су вероватно хтели да га спрече да оде у MIA или NYJ, који имају доста више лове у кепу)

Steelers have released linebacker Anthony Chickillo, per source.

Cardinals placing Transition Tag on Kenyan Drake, per source.

хвала ти, мама, за најлепше 22 године у животу. Једва чекам да се сретнемо горе на небу, а тада се надам да ћеш ми рећи да си поносна на мене.

Ogisha

Имамо први блокбастер дил за данас:

DeAndre Hopkins and a fourth round pick go to Cards for David Johnson and a second round pick this year and a fourth round pick next year.
хвала ти, мама, за најлепше 22 године у животу. Једва чекам да се сретнемо горе на небу, а тада се надам да ћеш ми рећи да си поносна на мене.

Ogisha

Први дан legal tampering period-a је за нама, и као што смо и најавили, спектакл није изостао. Ко је јуче пратио на твитеру шта се дешава, сведочио је једном од луђих дана у последњих пар година у лиги. Све што је договорено јуче официјелно ће ступити на снагу сутра од 22 часа по нашем времену.

Да пробамо да рекапитулирамо:

- имали смо три блокбастер трејда: Хопкинс у Аризони, ДеФорест Бакнер у Колтсима, и Дигс у Билсима. Апсолутно највећи утисак дана је шокантно лош трејд који је Хјустон извео за свог суперстар хватача - НФЛ не памти да је неки тим добио гору компензацију за играча таквог калибра, и стварно је јако тешко објашњиво шта се десило О'Брајену, и шта га је натерало да буквално отера једног од најбољих хватача лиге за тако мизерну компензацију. Сам трејд као трејд није проблем, већ недељама се помиње та могућнсот, али компензација је катастрофална...неколико сати после, још један суперстар хватач, Стефон Дигс, завршио је у Билсима за далеко, далеко озбиљнију драфт компензацију, адекватну његовом реномеу

- Каубојси су ставили таг на Прескота и продужили Купера (5 година, 100 милиона). Реструктурирани су уговори Елиота и Колинса, како би се направио простор у селери кепу

- Мајами је био најагресивнији јуче, и уболи су неколико премиум слободних агената: Бајрон Џоунс добио је највећи уговор у историји лиге за корнербека (5г, 82.5м), Вен Ној је стигао из Бостона (4г, 51м), Лосон из Бафала...трошили су јако, и покупили су неколико стварно озбиљних играча. Притом, не заборавимо да имају три пика прве рунде у предстојећем драфту

- Лас Вегас је довео Мариоту као замену за Кара

- Риверс у преговорима са Колтсима, али без уговора за сада

- Марио Едисон у Бафалу, на трогодишњем уговору

- Џими Грејем у Чикагу, двогодишњи уговор

- Џејми Колинс у Детроиту, трогодишњи уговор, 30м долара

- Балтимор додатно ојачао дефанзивну линију довођењем Брокерса из Ремса

- Кливленд је додатно појачао напад, и потписао Конклина на трогодињши уговор. Потенцијално решење за климаву офанзивну линију

- Џо Туни је, на изненађење, добио franchise tag. Очекује се да ће бити трејдован, јер тренутно нема места у кепу да враћање Брејдија

- Блејк Мартинез у Џајантсима, трогодишњи уговор. Грин Беј изгубио Мартинеза, али довео Кирксија


Данас настављамо лудило, и очекујемо још трејдова и уговора. Нека од великих имена која су још увек на тржишту:

- Tom Brady
- Jadeveon Clowney
- Chris Harris
- Melvin Gordon
- Dante Fowler
- Cory Littleton
- Logan Ryan
- Robby Anderson
- Joe Schobert
- Vonn Bell
- Philip Rivers
- Teddy Bridgewater
хвала ти, мама, за најлепше 22 године у животу. Једва чекам да се сретнемо горе на небу, а тада се надам да ћеш ми рећи да си поносна на мене.

Ma da bre

Том Брејди неће наставити каријеру у Патриотама, управо је објавио на свом ИГ профилу.