Фудбалери започели зимске припреме

Фудбалери Црвене звезде почели су са зимским припремама, а непосредно пре првог тренинга у 2019. години шеф стручног штаба Владан Милојевић одржао је прозивку играча и званично се обратио медијима.

На располагању Владану Милојевићу у наредном периоду биће: Милан Борјан, Зоран Поповић, Немања Супић, Александар Станковић, Милош Гордић, Филип Стојковић, Марко Гобељић, Вујадин Савић, Рашид Сумаила, Милош Вулић, Милош Дегенек, Срђан Бабић, Милан Родић, Стефан Хајдин, Алекса Терзић, Немања Милуновић, Зе Маркос, Бранко Јовичић, Душан Јованчић, Ненад Милијаш, Дејан Мелег, Лоренцо Ебисилио, Вељко Николић, Ел Фарду Бен, Марко Марин, Славољуб Срнић, Стефан Цветковић, Ерик Јирка,  Горан Чаушић, Милан Јевтовић, Вељко Симић, Никола Стојиљковић, Дејан Јовељић, Милан Павков, Кафу, Ричмонд Боаћи.

Наши првотимци ће се 14. јануара упутити у Словенију, а у Термама Чатеж ће остати до 23. јануара. После новог кратког боравка у Београду, црвено-бели ће се на две недеље преселити у Анталију. У Турској нас очекује пет провера и потом и повратак у Љутице Богдана где ће уједно одиграти и овогодишњу премијеру кад су званични дуели у питању против Војводине.

– У суботу завршавамо са лекарским прегледима, а у Термама Чатеж предвиђен је почетак интензивног рада и тактичке припреме екипе. Потом следе две недеље рада у Турској, где ћемо се фокусирати на уигравање екипе кроз пријатељске утакмице. Очекивања од пролећа су велика, жеља је дупла круна, односно трофеји у Суперлиги и Купу Србије. Успешна јесен нам је подстрек да радимо још напорније и даћемо све од себе да дођемо до зацртаних циљева – истакао је Владан Милојевић.

– У овом тренутку имамо доста играча који се враћају са позајмица, прикључени су и омладинци, немам проблем са бројем играча који ће ићи у Словенију, али ћемо сигурно ревидирати списак, нарочито пред пут у Тусрку. Прелазни рок је жива ствар и треба бити опрезан. Клуб је оставио простор по питању коначног списка, али све то је део посла и уобичајена ситуација током припрема. Оно што смо желели смо и остварили, довели појачања на потребним позицијама, али не треба гледати само тренутно већ и мислити унапред, уколико се појави на тржишту интересантан играч сигурно ћемо реаговати, али сам веома задовољан како господин Митар Мркела води свој део посла.

– Познато је како клуб функционише и добро је што бар 90% тима имамо на окупу. Сигурно нећемо рећи не за квалитетне играче, али оно што је битно је да стекнемо увид у расположиве снаге, а први пут од свог доласка могу да кажем да је велики проценат играча остао због чега сам веома задовољан. Поновио сам много пута, најсрећнији ћу бити кад се заврши прелазни рок, јер ћу тада знати коначан списак играча на које могу да рачунам – рекао је  Владан Милојевић.

Подсетимо, ривали током припремеа Црвеној звезди биће: Вакер Нортхаузен (28. јануар), Аустрија (30. јануар) Лудогорац (2. фебруар) Работнички (5. фебруар) и Марибор (8. фебруар).