Глас звездаша: Кога желимо а кога не, на данашњем жребу?

Фудбалери Црвене звезде ће данас у подне сазнати свог противника у првом колу квалификација за Лигу шампиона. Пола сата касније биће жребани парови и за друго коло квалификација за најелитније фудбалско такмичење.

УЕФА је у току јучерашњег дана, раније него што је иначе пракса, скратила Црвеној звезди листу евентуалних противника и свела их на 6 екипа а оне су : словачки Спартак из Трнаве, малтешка Валета, јерменски Алашкерт, црногорски првак Сутјеска из Никшића, естонска Флора, као и летонски првак Спартакс Јурмала.

Звездаши окупљени око РСБ форума су се изјаснили у анкети, и као најпожељнијег противника изабрали малтешку Валету (33,5% гласова). Као други најпожељнији клуб наводи се Сутјеска из Никшића (30,3%). Затим следе Флора (20,2%), Спартакс (10,8 %), Алашкерт (4,1%). За најнепожељнији клуб с којим би наш тим могао да се упари на жребу наводи се словачки Спартак из Трнаве (1,2%).

Пола сата касније, обавиће се жреб и за друго коло. Црвена звезда је за разлику од првог кола где ће бити носилац, у другом ће бити жребана као неносилац.

Ако се успешно преброди прво коло, Црвена звезда ће у другом колу имати неупоредиво тежи задатак а за противника ће имати неког од следећих екипа: Лудогорец (Бугарска), Малме (Шведска), Карабаг (Азербејџан), Селтик (Шкотска), Шериф (Молдавија), АПОЕЛ (Кипар), БАТЕ (Белорусија), Астана (Казахстан), Легија (Пољска), као и Динамо Загреб (Хрватска).

Звездаши су се у одвојеној анкети изјаснили да би најпожељнији противник био молдавски првак Шериф из Тираспоља (37,9 %), затим шведски Малме (20,2%) као и азербејџански Карабаг (12,5%). Као најнепожељније екипе наводе се Селтик (0,7%), Лудогорец (1,4%) и кипарски АПОЕЛ (5%).

Надајмо се да ће срећа погледати наш клуб на жребу и да ћемо као и по резултатима наших анкета добити што пожељније противнике у уводним колима квалификација на Лигу шампиона.