Гудурић и Митровић срушили ФМП, Звезда на корак од титуле!

Кошаркаши Црвене звезде победили су екипу ФМП-а резултатом 76:91 и у другој утакмици финала првенства Србије и тако дошли на корак од 3. узастопне титуле у првенству Србије! Звезда је као и у првој утакмици сјајно отворила утакмицу, брзо стекла двоцифрену предност и одличном игром на обе стране терена рутински изашла на крај са ослабљеним домаћином. 

Звездин одличан почетак утакмице је наговестио ток овог сусрета, већ после пет минута игре Звезда је стекла двоцифрену предност (6:16) преко Митровића и Гудурића. Звезда је одлично шутирала тројке у овој утакмици и кажњавала траљаву одбрану контранапада екипе ФМП-а која је преко невероватног Ајзее Остина успевала да се одржи колико-толико. Распуцао се Марко Симоновић на крају прве четвртине и на почетку друге као одговор на симултанку Остина који је сам успео да накратко врати предност Звезде на једноцифрен број поена, па је предност углавном остала на 13 поена разлике. ФМП је опет запретио серијом поена Филипа Човића али одбрана домаћих једноставно није била на нивоу да заустави кошаркаше Звезде који су без већих проблема стигли до 52 постигнутих поена на крају полувремена наспрам 40 поена ФМП-а.

Звезда је на почетку другог полувремена појачала темпо у прва три минута утакмице и направила серију од 9:0 за прво вођство од 20 поена предности. ФМП је прекинуо ову серију тројкама Остина и Давидовца али је Звезда сталоженом игром зауставила било какав покушај ФМП-а да учини ову утакмицу занимљивијом, а овај период игре је обележио и Огњен Добрић својим поенима. До краја утакмице нисмо видели пуно занимљивих детаља, Звезда је рутински одржавала високу предност, ФМП је тек на крају успео да ту предност смањи на 15 разлике за коначан резултат 76-91.

У Звезди су најефикаснији били Марко Гудурић са 19 поена док је Лука Митровић убацио 14 поена и ухватио 7 скокова. Прву меч лопту Звезда има 16. јуна у Пиониру у 20:00 часова.