ХРАБРО КРАЈИШКО СРЦЕ

О томе колико су Крајишници храбри и неустрашиви људи зна се одавно. Црвена звезда има срећу да их има двојицу у саставу.

Милан Борјан и Милош Дегенек још једном су потврдили да приче о Крајишницима нису „шарена лажа“. Својим јуначким приступом и конкретним учинком су директно утицали да Црвена звезда у Београд донесе активан и повољан резултат пред реванш плеј-офа Лиге шампиона.

Милан Борјан, иако је примио два гола, до лудила је доводио нападаче Јанг Бојса. Одбранио је четири зицера синоћ. Буквално када су сви видели лопту у голу, он би изникао из земље и спашавао црвено – беле.

С друге стране, Дегенек је командовао последњом линијом нашег тима. Водио је гладијаторску борбу са снажним нападачима Јанг Бојса, а поред дефанзивног учинка успео је и у нападу да да свој допринос. Корнер Марина из 18. минута Дегенек је послао у мрежу, голом који неодољиво подсећа на прошлогодишњи у Салцбургу.

А нису само јуче били истакнути појединци. Пенали у Копенхагену су постали антологијски, док су Милан Борјан и Милош Дегенек јунаци тог двомеча. Борјан је одбранио три пенал у лудој пенал серији, док је Дегенек психички подигао екипу својом мотивацијом. Поклич испод северне трибине: „Тамо их газимо“, дуго ће одзвањати међу звездашком популацијом. Такође, Дегенек је одиграо маестрално ту реванш утакмицу и сигуран је био у пенал серији.

Звезди је остао још један меч како би се поново пласирала у Лигу шампиона. Нема сумње да ће нашем тиму бити много лакше с оваквим људима у саставу. И то је велика предност Црвене звезде, пошто она у свом тиму има два момка рођена у Книну који не знају за страх и којима је борба генерисана у ДНК коду.