И даље хоћемо Калчополи у српском фудбалу (видео)

Мислили смо да је време непостојећих пенала и помоћ судија иза нас…

фото: мондо.рс

Данас је комплетирано 15. коло Суперлиге у којој су победе оствариле две првопласиране екипе. И док је победа Црвене звезде чиста попут сузе, то се не може констатовати за тријумф екипе Партизана. Поново је меч у Чачку подсетио на стара „добра“ времене у којој су „људи у црном“ кројили резултат и тако утицали на борбу за шампионску титулу.

Црвено-бели имају четири бода предности након првог „круга“ прелиминарног дела првенства и евидентно је да ће се борба за шампионски трон водити до последњег кола. Међутим, та борба нема обрисе фер-плеја и на све личи осим на поштену шампионску трку. Док Црвена звезда игра утакмице на нож и до коске, у мечевима где њени ривали грубо насрћу на наше играче и притом пролазе некажњени за погибељне стартове?! Дотле Партизан игра утакмице у лаганом ритму, уз обилату помоћ људи који су задужени да деле правду на терену. Поново се играју мечеви у којима Партизан има протекцију од стране судија, допушта се груба игра, продужавају се мечеви док Партизан не постигне гол, a пенали се свирају као на траци. Тако имамо ситуацију у којој је на последњих пет утакмица црно-белих, свиран шест пута ударац за најстрожу казну екипи Партизана?!

Серија пенала је почела у Куп мечу против екипе Ртња. Најпре, при резултату 1:0 за Партизан, судија Милан Илић није досудио очигледан једанаестерац за Ртањ, иако се радило о школском примеру за најстрожу казну. Међутим, исти судија је само неколико минута касније свирао пенал за екипу Партизана.

Након тога, Партизан је гостовао у Сурдулици екипи Радника. Црно-бели су тај меч добили резултатом 2:0, а оба поготка су постигли са беле тачке. Судија тог меча био је Лазар Лукић. Треба напоменути да је на том мечу поништен гол екипи Радника при резултату 1:0.

Следећу утакмицу, Партизан је играо на свом стадиону против екипе Бачке. Већ на старту меча, судија Дејан Сантрач свира пенал и олакшава домаћину меч раним голом.

Партизан је прошле среде гостовао Земуну и до победе је дошао пред крај утакмице. Пенал за црно-беле је свиран у 89. минуту при вођству од 2:1. Судија на том мечу био је Петар Пипер.

Врхунац „циркуса“ био је данашњи меч у Чачку. Судија Новица Анђеловски, својски се потрудио да помогне екипи Партизана да дође до три бода. Прво је у 88. минуту досудио пенал за Партизан, који Тошић није претворио у погодак. Главни судија је одлучио да продужи меч за 4. минута, али се није придржавао своје одлуке, пошто је утакмицу продужио за још додатних пет минута?! Тако је меч у Чачку трајао 99. минута?! У 96. минуту меча, судија Анђеловски је свирао фаул за Партизан, иако је било очигледно да је фаул направио играч Партизана. Из тог ударца, Партизан је дошао до слављеничког гола.

Треба напоменути да је судија са данашњег меча већ помогао Партизану у овој сезони. На мечу против Напретка у шестом колу, признао је гол Партизану за изједначење у 96. минуту иако се радило о офсајд позицији. Да ли треба напоменути да је и ту допустио да се дуже игра од предвиђене надокнаде коју је сам одредио?!

Овом приликом желимо да се обратимо јавности са жељом да се нечасне радње у нашем фудбалу испитају до крајњих граница. Поново је на делу спрега Партизана и судијске организације, у којој се на мечевима Звезде за лом ноге у најбољем случају добија жути картон, а са друге стране се играју мечеви на којој се свирају смешни пенали и помаже Партизану да држи корак са нашим тимом.

ХОЋЕМО КАЛЧОПОЛИ У СРПСКОМ ФУДБАЛУ!