Игокеа лак плен за Звезду

Кошаркаши Црвене звезде без проблема су савладали екипу Игокее резултатом 96:75. Десетковани Александровчани успели су у првом полувремену да колико толико држе резултатску неизвесност, али су изабраници Милана Томића сјајном игром у другом полувремену решили питање победника.

 

Црвено-бели су утакмицу отворили са три везане тројке, од чега су две дело капитена Бранка Лазића, а трећу је погодио Били Берон. Убрзо су кошаркаши Црвене звезде стигли и до двоцифрене предности након поена Фајеа на половини игре у првој четвртини. Међутим, из два напада и након неспортског фаула Регленда, Игокеа је успела серијом 7:0 да истопи предност Звезде. Треба напоменути да је Игокеа у Београд допутовала са свега 10 играча. Непосредно пред меч са Звездом, Александровчани су ракснилу сарадњу са својим Американцима незадовољна њиховим партијама. Ипак, без обзира на проблеме у играчком кадру, успели су у првих 10 минута да пруже сасвим добру партију. Прва четвртина је завршена резултатом 25:23 у корист домаћина.

И другу четвртину изабраници Милана Томића отворили су шутевима са дистанце. Овога пута, прецизни су били прво Алекса Раданов, а онда и Бориша Симанић. Са друге стране, у тим тренуцима у одбрани су највише проблема правили Рикић и Зубчић игром на ниском посту и шутевима са полудистанце. Узвратила је и Звезда поенима преко центра, тачније преко Оџа који је одлично користио своју физичку надмоћ. Имао је сјајну ролу и Алекса Раданов, који је проед тројке са почетка четвртину, успео још два пута јако лепо да се снађе испод противничког коша и поентира. Успела је Звезда да поврати двоцифрену предност на 3 минута до полувремена, а тренер Игокее морао је да реагује тајмаутом. Нису се у првом полувремену играле јаке одбране, па се тако на одмор отишло резултатом 52:44 у корист српског шампиона.

Најефикаснији на полувремену у редовима Звезде био је Лазић са 9 поена, а њега су пратили Берон и Цирбес са 8, односно Раданов и Оџо са по 7 поена. Код Александровчана најефикаснији је био наш бивши играч Сава Лешић са 11 поена, а поен мање је уписао Роберт Рикић.

Друго полувреме Звезда је отворила серијом 7:0 којом је отишла на максималних 15 поена разлике. Серију црвено-белих тројком је прекинуо Лорбек. Бранко Лазић је наставио да пружа своју најбољу партију од почетка сезоне. Фаје је у потпуности успео да неутрализује Зубчића, а у прилог томе говори и чиненица да је већ у том тренутку имао 3 украдене лопте и 3 рампе. Уједно је и закуцавањем на асистенцију Човића извео најлепши потез од старта меча. Као и Лазић, и Алекса Раданов је наставио да пружа своју најбољу партију и убрзо стигао до двоцифреног броја поена. Стизао је полако и умор Игокеу па је тако Црвена звезда успела да оде на +20 и оконча трећу четвртину резултатом 75:55.

Последњу деоницу је отворио Давидовац својим првим поенима шутем за три поена. Успео је Филип Човић да баци и трећи алеј-уп, овога пута за Симанића. Била је то његова седма асистенција, а већ у следећем нападу је уписао и још једну. Играле су се у тим тренуцима нешто лежерније одбране па је могло да се види неколико лепих потеза на обе стране терена. Утакмица је практично решено још средином треће четвртине, а до краја утакмице Црвена звезда успела је да одржи стечену предност и оконча меч резултатом 96:75.

Најефикаснији у редовима црвено-белих био је Алекса Раданов са 16 поена (7/7 из игре), а двоцифрени су још били Лазић са 12, односно Берон са 11 поена. Поред њих, треба поменути и Фајеа који је успео да оствари други највећи појединачни индекс, као и Филипа Човића који је нанизао чак 10 асистенција. Код Игокее најефикаснији је био Сава Лешић са 19 поена, а њега је пратио Зубчић са 16 поена.