Импресије Звездиних играча након тријумфа над Лиможом

Кошаркаши Црвене звезде „одбранили“ су домаћи терен и славили у 1. колу ТОП 16 фазе Еврокупа. Црвено-бели су савладали Лимож резултатом 83:71 и након првог кола, наш тим се налази на првом месту на табели групе „Г“. Марко Кешељ, Филип Човић и Бориша Симанић су сложни да је победу донела тимска игра.

Један од јунака победе, Марко Кешељ, није желео да истиче себе у први план:

„Ово је одраз квалитетног тренера и тога што се понашамо као права екипа. Мислим да се то види и са стране. На тренингу добијамо самопоуздање и кроз добру одбрану“, истакао је Кешељ, а онда додао:

„Не мислим да су играчи на позицији четири нешто много виши од мене, да су тежи, вероватно јесу. Можда је то хендикеп у одбрани који ми покривамо са ротацијама, али је исто тако правимо и предност у нападу. Могу да раширим одбрану, да узмем отворен шут са средине игралишта, а не са позиције на 45 степени или из ћошка која је карактеристична за позицију крила. Жао ми је што нисам позицију четворке открио раније“, рекао је Марко Кешељ.

Данас је био посебан дан за првотимца Црвене звезде јер је прослављао 31. рођендан. Са трибина је и одјекивало његово име:

„То ми је уз победу коју су ми играчи поклонили сигурно највећи поклон. Веома сам им захвалан због тога“.

У изванредној форми у последње време налази се Бориша Симанић:

„Добро отварање Еврокупа за нас. Држали смо утакмицу 40 минута под контролом, осим тог малог пада који нам се поново догодио у трећој деоници. То морамо да поправимо, али у сваком случају добра победа за нас“, истакао је Симанић који је апострофирао добру игру тима:

„Увек неко други „искочи“. Погоди шут или добром одбраном направи разлику. Лично ја сам добио шансу, хвала тренеру због тога, дајем све од себе и наставићу да се трудим“, рекао је млади првотимац Звезде који је упитан колико му значи подршка публике:

„Много ми значи подршка публике, саиграча и стручног штаба. То ми даје енергију да гурам даље. Сви имају заслуге. Када направим грешку на тренингу ту су тренер, капитен… Није битно да ли крећем са клупе или из стартне петорке. Важно ми је да добијам шансу“, истакао је Симанић.

Можда и индивудална рола која је променила ток утакмице била је виђена од стране Филипа Човића. Плејмејкер црвено-белих постигао је тројку, асистирао за Маика Цирбеса и погодио уз фаул за серију 8:2 којом је Звезда стекла осетнију предност:

„Знали смо да ће бити тешка утакмица јер је дошла након тешке утакмице против Будућности. Било је мало времена за припрему, почетак Топ 16 фазе и нисмо знали шта тачно да очекујемо јер је Лимож екипа против какве нисмо имали прилику да играмо“, рекао је Човић, а потом додао:

„Сви смо изнели утакмицу. Снага тима је да сваку утакмицу неко други „искочи“. За сада је добро и надам се да ћемо тако наставити. Могу да кажем да се тако погодило. Била је код мене лопта, унео сам да тако кажем нову енергију с обзиром на то да нисам играо неколико претходних утакмица и да сам био можда мало одморнији“, закључио је Филип Човић.