ИНСТАНТ АНАЛИЗА: Последице одласка Луке Аџића

Непријатна ситуација око непродужења уговора кулминирала је трансфером у Андерлехт…

Играчки кадар Црвене звезде од данас је и званично „тањи“ за одлазак Луке Аџића из нашег тима. Млади крилни играч се после саге која је трајала неколико недеља, одлучио да црвено-белу опрему гиганта из Београда замени тамно плавом опремом бриселског великана.

У нашој новој рубрици „Инстант анализа“ бавићемо се, концизно, најважнијим ефектима овог трансфера.

ПРИХОДОВАЛИ СМО, АЛИ НЕ КОЛИКО СМО ЖЕЛЕЛИ И ПЛАНИРАЛИ

Данашњи фудбал је бизнис, и са те стране можемо да констатујемо да је Звезда зарадила на продаји играча који је из њеног омладинског погона, који је овде школован, и коме је овде указана прилика да стаса у сениорском погону. Међутим, 800 000 евра, колико ће се слити на рачун Црвене звезде, сасвим сигурно није оно колико смо желели и могли, већ смо практично пристали на смањену цену, јер би Аџић у супротном као слободан играч, без обештећења, напустио тим наредне зиме.

ЗВЕЗДА ЈЕ У ЦЕЛОЈ ПРИЧИ ПОСТУПИЛА ИСПРАВНИЈЕ

Црвена звезда је Луки Аџићу понудила побољшан уговор, који би му гарантовао финансије какве никада ниједан играч из Омладинског погона није добио. Нажалост, Луки, и тиму људи који су са њим преговарали, укључујући његовог оца и менаџера, то није било довољно. Звезда је понудила максмално колико је могла, и са аспекта финансија, и са аспекта пуне играчке афирмације, али друга страна није била спремна за продужење договора. Овде је Звезда апсолутно исправно поступила, и показала да нико не сме и не може бити изнад клуба, без обзира на то колико дуго је ту.

КОНКУРЕНЦИЈА НА КРИЛУ ЋЕ МОРАТИ ДОДАТНО ДА СЕ ПОЈАЧА

Звезда је свакако планирала додатно да ојача конкуренцију на позициј крила, али ће сада, вероватно ненадано, морати да доведе још једног играча. С обзиром на то да нас и ове сезоне чека љута борба на три фронта, са амбицијама истим као минуле сезоне, нема сумње да ће тренерну Милојевићу значити сваки играч у играчком кадру. Уместо афирмације Аџића, гледаћемо новог играча за којег се надамо да ће успети да оправда епитет појачања. За сада, најближи дресу Црвене звезде јесте помињани Јевтовић.