ИНСТАНТ АНАЛИЗА: Шта Јевтовић доноси Црвеној звезди?

Звезда је ангажовала играча који је, по свему судећи, другачији профил од онога што смо гледали прошле сезоне…

Ужурбано ради спортски сектор црвено-белих на довођењу играча који ће под командном палицом Владана Милојевића започети европску одисеју против Спартакса из Јурмале. Наш најновији играч је доскорашњи крилни нападач Анталије, Милан Јевтовић, а у рубрици „Инстант анализа“ доносимо вам кључне карактеристике нашег новог играча.

Јевтовићева главна играчка карактеристика је што се служи обема ногама, што ће представљати велики проблем играчима који га буду чували. Директан је, напада гол, и може сам себи да искреира повољну ситуацију, што је нова нападачка димензија у односу на оно што смо имали прошле сезоне. У одређеним тактичким замислима може да игра нападача. Када игра са крила, воли да улази у средину и са нападачем одиграва дупли пас, након чега покушава да дође до изгледне позиције за гол.

Што се тиче одбрамбеног дела, који је један од кључних сегмената у тактици Владана Милојевића, можемо да констатујемо да је Јевтовић изузетно одговоран у дефанзивним задацима. Пуно трчи, пуно се „даје“ за тим и сигурно ће се брзо и квалитетно уклопити у оно што Милојевић жели да имплементира на терену.

Останите уз РСБ и пратите активности у прелазном року.