ИНСТАНТ АНАЛИЗА: Шта Мелег доноси Црвеној звезди?

Маракана ће поново бити на ногама…

Црвена звезда формира тим за који верује да ће моћи да избори јесен у Европи, а сасвим сигурно један од кључних штихова у шпилу Владана Милојевића биће наше ново појачање, Дејан Мелег.

У нашој новој рубрици „Инстант анализа“ покушаћемо у кратким цртама да дамо основне карактеристике играча за којег верујемо да ће на терене Суперлиге вратити потезе од којих застаје дах.

Мелег је изузетно префињен играч, такозвани „играч потеза“ који, када му је дан, ниже потезе који одишу вансеријским талентом и који изазивају одушевљење публике на стадиону. Сличне ствари је пре неколико сезона у црвено-белој опреми радио Александар Катаи, тако да би то могла да буде једна од референтних тачака када причамо о игри Мелега.

Мелег има изузетне креаторске способности, и са крила и из средине, тако да ће једно од његових основних задужења бити да упућује битне завршне пасове ка срцу напада из којих ће се, надамо се, изродити голови и победе. Са те тачке гледишта, паралелу ћемо овде повући и са Гелором Кангом, који је током свог мандата држао „кључеве игре“ у својим ногама, и чији се допринос управо мерио успешношћу у креацији. Мелег је, такође, јако добар извођач прекида, што је још један плус у игри који ће шеф Милојевић несумњиво ценити.

Под командом Владана Милојевића желеће да одржи ниво игре на високом нивоу у континуитету, што је сегмент који је био означен као мана у његовој игри током досадашње каријере.