ИНСТАНТ АНАЛИЗА: Шта доноси Јованчић Црвеној звезди?

Прво појачање у наступајућем прелазном року, и прва прилика да свеже анализирамо новитете који уз то долазе…

Црвена звезда кренула је у формирање свог тима, а према нашим сазнањима, Душан Јованчић требало би да буде прва ласта која ће слетети у Звездино шампионско јато. То је уједно и добра прилика да анализирамо шта ново доноси наш играч и какву би ролу могао да има у тиму шефа струке, Владана Милојевића.

Први квалитети који су голим оком видљиви код Јованчића су квалитетна скок игра, и чврстина у дефанзивном блоку. Ако бисмо га поредили са неким од тренутних или бивших играча, могли бисмо да повучемо паралелу са покојним Гогом, нашим бившим играчем који је такође из домаће лиге стигао у редове Црвене звезде и који је, испоставило се, био изузетно вредан члан ротације.  Јованчић има миран пас, добар преглед игре и не баш најбољу технику (иако је на последњем мечу против нас показао да уме да одигра и атрактивно), али ће све то скупа пронаћи своје место у систему тренера Милојевића.

Јованчић би требало да има запаженију улогу у ротацији у домаћој лиги, док би на европским мечевима вероватно чекао своју прилику са клупе. С обзиром на то да Звезда игра све већи број утакмица, играч профила Јованчића могао би да буде енормно важан ресурс у походу на нове резултатске успехе.