Исто место, исто време – исти „извршилац злочина“ (ВИДЕО)

Крај прелиминарног дела па прво коло плеј-офа Суперлиге Србије, поново средина априла, поново стадион „Рајко Митић“, поново први пратилац Партизан, поново Данило Грујић… Свака сличност са 31. колом сезоне 2016/17 је случајна. Или баш и није?Многи су на тренутак вероватно помислили да их је времеплов вратио једну годину уназад, у април 2017. године, где смо на сав глас слушали спинове о „купљеној титули“, „намештеном првенству“, „затвореним утакмицама“, а све време се иза завеса брижљиво ковао план, а „част“ да га спроведе у дело додељена је Данилу Грујићу.

Пре свега, да се присетимо ко је уствари овај занимљиви судија, ко је Данило Грујић? Овај 38-годишњи фудбалски судија нам долази из Ниша, члан је Елит групе фудбалских судија ФСС-а, а у жижу јавности доспео је још давне 2012. године. Тада је на друштвеним мрежама ископан податак да Грујић уопште не крије своје навијачко опредељење. Дошло је до јавности више података које показују да овај Нишлија отворено навија за  ФК Партизан. Прва и најупечатљивија је та да се Грујић означио на свом профилу као члан Фејсбук групе „Гробари Чокот“?! Друга је та да му је један од омиљених фудбалера Алмами Мореира, бивши играч Партизана, што је показао „праћењем“ фан странице поменутог фудбалера, а трећу вероватно може оправдати тиме да је љубитељ спорта пре свега, јер се сликао са лоптом Лиге шампионе, случајно оном којом су играни Партизанови мечеви у том такмичењу. Касније је Грујић невешто покушавао да се оправда у јавности како је профил лажан, али веродостојност истог су доказивале многе фотографије из његовог приватног живота.

Што се тиче његовог дељења правде на 154. вечитом дербију, остаће упамћено да је у 50. минуту, при резултату 1:1, иако одлично постављен, пропустио да санкционише намерно ударање шаком у лице Абрахама Фримпонга од стране Партизановог играча, Леонарда, који је у том тренутку већ имао жути картон. А и без тог жутог картона, чин је сам по себи довољан за директан црвени картон. Касније тај исти играч постиже гол за Партизан и на неки начин решава меч, иако је пола сата пре тога већ требао да буде у свлачионици, а Данило Грујић том одлуком преузима директан утицај на коначан исход овог сусрета.

А како нам изгледа предигра овог 157. вечитог дербија? Прво заплет око самог термина одигравања утакмице. Првобитан термин је 10. април, али се након пар дана утакмица помера за један дан унапред, 11. април. Када су сви мислили да је то коначан термин, утакмица се поново помера за 14. април, а незваничан разлог је то што Милорад Мажић, који је предодређен за судију меча, има европске обавезе. А онда, као гром из ведра неба, стиже информација да дерби који је померен због Мажића и не суди Мажић?!  На центру Маракане ће се наћи, вероватно случајно, добро знани гост…

Након свих ових дешавања, навијачи Црвене звезде се са правом питају: да ли је овај контроверзни делилац правде послат на наш највећи стадион са посебним задатком, и ако јесте, са којим?