ИСТОРИЈСКИ ДАН: Чика Рајков повратак кући (видео)

Данас је у сарадњи навијача и фудбалског клуба Црвена звезда откривена биста првој Звездиној звезди.

Велики дан за све Звездаше и поштоваоце лика и дела Рајка Митића. Црвена звезда и њени навијачи су данас одали велико поштовање играчкој легенди нашег клуба откривањем бисте испред западне трибине нашег стадиона.

На иницијативу навијача, претходних недеља је покренута акција израде и постављања бисте првој Звездиној звезди, а чија кулминација је достигла врхунац ових дана. Биста је постављена током јучерашњег дана, док је њено откривање планирано пред почетак утакмице 17. кола Суперлиге.

Рајко Митић је рођен 19. новембра 1922. године. Био је господин, како у копачкама тако и ван њих. Рајко Митић је један од оснивача нашег клуба и капитен је од прве утакмице нашег клуба, а након играчке каријере био је и тренер Црвене звезде. Одиграо је укупно 572 утакмице у нашем дресу и постигао 262 поготка. Са Црвеном звездом је освојио пет титула првака Југославије – 1951, 1953, 1956, 1957 и 1959. Док је четири пута подизао трофеј намењен победнику Купа – 1948, 1949, 1950. и 1958.

Рајко Митић је проглашен за прву Звездину звезду и овај гест је најмање што се може учинити за истинску легенду Црвене звезде.