Јадран прејак за Звезду

Ватерполисти Црвене звезде су претрпели нови пораз у регионалном такмичењу. Звезда је у 3. колу гостовала Јадрану из Сплита, а плаво-бели су резултатом 11:5 савладали црвено-беле.

Црвена звезда је као и у досадашњем делу сезоне пружила добру игру у првом полувремену, али је противник у наставку подигао игру на виши ниво и лако стигао до тријумфа. Црвено-бели су на одмор отишли са активним резултатом. Јадран је водио 5:3.

Аљоша Кунац је погодио за вођство домаћина, а Зовић је дуплирао предност. Ђорђе Љубеновић је постигао први гол за црвено-беле. Милардовић је био трећи стрелац за Јадран и стрелац трећег гола за плаво-беле, а управо се са 3:1 отишло на прву паузу. Звезда је у 2/4 заиграла боље, али није успела да добије ни ову деоницу. Зовић је постигао свој други гол на мечу, а Јадранов четврти. Максимовић је смањио на 4:2. Црвено-бели су константно били у заостатку и јурили резултат. Звезда је зарадила искључење, а то је знао да искористи најбољи играч Јадрана – Анђело Шетка. Душан Васић пред крај успео да смањи на 5:3.

Звезда је кренула боље у наставку и Танкосић је врло брзо смањио на 5:4. Чврсто се играло на обе стране и дуго оба тима нису успела да затресу мрежу. Два минута пре краја 3/4 сигуран је био Борис Попивић, а на 7:4 је повисио Делић. Звезда је као и у мечу са Про Реком стала при сличном резултату, а након тога је кренула канонада домаћина. Последња четвртина је припала Јадрану резултатом 4:1. Шетка, Кунац и Бутић су за кратко време распршили наде ватерполиста Црвене звезде. Једини стрелац за наше ватерполисте у последњој деоници био је Марко Радовић. Висковић је минут пре краја поставио коначних 11:5.