Јадран савладао црвено-беле

Ватерполисти Црвене звезде забележили су други пораз у Регионалној ватерполо лиги. Јадран из Херцег Новог је резултатом 9:6 савладао црвено-беле.

Наши ватерполисти су и у 2. колу регионалног такмичења претпели пораз. Овога пута су црвено-бели пружили бољу игру него у 1. колу у Загребу, али то није било довољно и за прву победу.

Марко Петковић је гостима донео предност, а Милош Максимовић је након играча више успео Звезди да донесе изједначење. Радовић је средином прве деонице донео нову предност тиму са Јадрана, да би пред сам крај голом Мијушковића гост доша до 2 гола предности. Прва четвртина је завршена резултатом 3:1 за Јадран.

Више од пет минута је било потребно да се поново затресе мрежа, а поново су играчи Јадрана били ти који су то учинили. Звезда је зарадила искључење, а то је искористио Спајић и повисио на 4:1. Милош Максимовић је као и у 1/4 једини пронашао начин да затресе мрежу гпстију, а то је учинио након играча више. Ова деоница је окончана нерешеним резултатом, а оба тима су постигла по гол. На одмор се отишло са резултатом 4:2 за госте.

Јадран је и 3/4 боље отворио и први стигао до гола. На 5:2 је повисио Гардашевић. Танкосић је постигао свој први, а Звездин трећи гол на овом мечу. Спајић и Димитрије Обрадовић су постигли нове голове за госте и Јадрану донели угодних 7:3 пред последњу четвртину.

Спајић је на отварању 4/4 постигао свој трећи гол. Питање победника се није доводило у питање, а екипа Јадрана је контролисала меч и Звезду држала на жељеном одстојању. Попадић је постигао девети гол за Јадран, а Душан Васић је смањио на 9:4. Љубеновић је са 2 поготка ублажио пораз Звезде и поставио коначних 9:6 за госте. Последња четвртина је била прва на овом мечу коју су изабраници Дејана Савића добили.