Још пет до краја, атомски мрав и без Доналда против Војводине

Црвено – бели су головима Гелора Канге и Срђана Плавшића славили у Крушевцу овог викенда у другом колу плеј-офа. Овом победом Звезда је остала на челу табеле.

ЈОШ ПЕТ ДО ШАМПИОНСКОГ ПЕХАРА

Још пет до краја! У пролеће 2014. године навијачи Звезде су одбројавали утакмице до краја првенства и подизања шампионског пехара. Сведоци смо да се нешто слично дешава и сада. Након болног пораза у дербију, постало је јасно да је пред Звездом шест финала. Шест утакмица у којима мора да слави како би освојила 28. шампионску титулу. Тако су Звездаши гостовање у Крушевцу означили као прву станицу ка циљу, кренули да одбројавају ка коначној жељи да се упише шест победа из шест мечева. Прва од тих шест је реализована и остало их је још пет.

Црвено – бели су прегрмели најтеже гостовање у плеј-офу и уписали веома битна три бода. Прва следећа препрека, можда и најтежа до краја првенства која нас очекује, јесте дуел против Војводине на нашем стадиону. Не треба спомињати колико је битан меч пред нама и да трибине нашег стадиона морају бити испуњене. Звездаши на ноге, Звезда нас зове!

АТОМСКИ МРАВ

Звездина чигра поново плеше тереном. Срђан Плавшић је један од најбољих играча нашег тима овог пролећа. Енергије и пожртвовање код њега никада нису мањкали, само сада је поред тога почео и да „валоризује“ добре партије. У Крушевцу је правио дар-мар по левој страни, на муке је стављао некадашњег саиграча Цветковића и један је од најзаслужнијих што се Звезда из Лазаревог града враћа са три бода у џепу. На његов центаршут ка Руизу је изборен једанаестерац за наш тим, док се најлепши моменат утакмице одиграо у 76. минуту меча. Канга је упутио пас преко одбране Напретка, а Плавшић из прве не допустивши лопти да падне на земљу, из волеја закуцао лопту у мрежу Крушеваљана. Прелеп гол којим је потврђена Звездина победа.

БЕЗ ДОНАЛДА ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ

Доналд је своју лошу партију у мечу са Напретком потврдио зарађеним жутим картоном због којег ће пропустити меч наредног кола против Војводине. Многи се питају шта се дешава са Звездиним командантом на средини терена. Није ни бледа сенка играча од прошле године. Нема препознатљиве чврстине у његовој игри, доста успорен, поготово док „царини“ лопту, греши у пасу и маркацији играча… Врхунац слабог меча су биле две шансе које је пропустио у првом делу игре. Поготово прва где је у контри нашег тима, на повратну Руиза, имао чисту ситуацију да затресе мрежу. Натрчао је Доналд на лопту и са 10-ак метара шутирао поред гола. Његово присуство на терену итекако значи Звездином тиму, и колико год да је у слабој форми, осећа се његово присуство и тим изгледа сигурније за разлику од мечева када не игра. Са те стране Звезда ће бити хендикепирана у мечу против „Лала“. Остаје нада да ће се Доналд тргнути и да ће у мају поправити форму. Његове старе партије би олакшале Звезди пут ка одбрани титуле.