Јуниори на завршном турниру Евролиге

KK Црвена звезда добио је специјалну позивницу за учешће јуниорског тима на завршном турниру Евролиге Ф8 у Виторији од 16-19. маја ове године. Црвено-бели у групи са Реалом из Мадрида, Валенсијом и прошлогодишњим победником екипом Лијетувос Ритаса. У другој групи Бајерн, Макаби, Мега и Жалгирис.

Црвена звезда мтс ће тако и ове године, бити учесник завршног турнира који је освојила 2014.године у Милану, и још два пута играла финале у Мадриду и Берлину.

„Ова специјална позивница представља велико признање за клуб и резултат је преданог рада свих људи у клубу. Такође, ово је наставак одличне сарадње и партнерског односа који KK Црвена звезда мтс има са Евролигом већ дуги низ година, и то не само кроз одличну организацију јуниорског квалификационог турнира, већ кроз промоцију и реализацију свих важних пројеката и програма Евролиге : Оне Теам, Специјална Олимпијада, маркетиншке активности, поштовање правила финансијског Фер плеја, велика помоћ у организацији завршног турнира Евролиге у Београду… Све је урађено у складу са високим стандардима Евролиге, а за то је клуб добијао и многобројне награде од стране ове организације. Зато се захваљујемо Евролиги , и ову позивницу видимо као обавезу, али и велико признање и поверење те организације, за све до сада урађено. Остаје нам да се потрудимо и да оправдамо ово поверење и у Виторији“ рекао је директор клуба Филип Сунтурлић.

KK Црвена звезда је редован учесник завршних турнира јуниорске Евролиге „АНГТ“ од 2012. године, и у том периоду црвено-бели су освојили титулу у Милану, одиграли још два финала у Мадриду и Берлину и промовисали велики број играча, од којих су многи били, или су и данас, стандардни првотимци KK Црвена звезда (Гудурић, Добрић, Раданов, Симанић…) Црвена звезда мтс тако ће и ове сезоне осим на завршном турнира Ф4 АБА лиге за јуниоре, који ће се одржати у Славонском Броду, имати екипу и на завршном турниру Евролиге.