Како закрпити рупе и зауставити атомски напад Краснодара?

Реванш меч са Краснодаром се приближава. Звезда јури заостатак од једног гола и нема сумње да нас очекује велики дуел у четвртак увече. Поред проналаска начина да се затресе противникова мрежа, поставља се питање исто тако, како се заштити од атомске навале ривала?

Владан Милојевић ће морати пронаћи решења у сопственим редовима

Након што је отказан меч са Борцем из Чачка, црвено-бели су добили 7 дана да припреме реванш меч са Краснодаром. Ако је пре седам дана било питање како заменити Јовичића, овога пута ће Милојевић имати још већи изазов да надокнади и изостанак Ле Талека, који је упркос свим манама веома поливалентан играч и фигурирао је као опција и у одбрани и у везном реду. Како је Ле Талек зарадио суспензију жутим картоном, стручни штаб црвено-белих ће морати пронаћи решење у сопственим редовима за обе позиције које је Ле Талек у стању покрити.

Да ли је време за велики повратак Фримпонга?

Ако је Савић сигуран као стартер на једној од две штоперске позиције, избор другог штопера ће сигурно бити велика дилема Милојевића, јер за ту позицију конкуришу Срђан Бабић и Абрахам Фримпонг. Бабић није оправдао очекивања у претходној утакмици, имао је проблема да испрати брзе комбинације легионара руског тима и на крају је изведен са терена у 70. минути меча. Недостатак утакмица у ногама у претходне две године су оставиле траг на младом штоперу, и значајно успориле његов развој. Друга опција за тандем са Савићем је Абрахам Фримпонг. Помало заборављени афрички дефанзивац је изгубио место стартера које је имао на почетку сезоне након веома лоше партије на Малти против Флоријане, када је наш тим примио чак три гола од малтешког представника. Осим тог двомеча, Фримпонг је одиграо и две првенствене утакмице против Радничког из Ниша и Бачке када се чак и уписао у стрелце. Од доласка у наш клуб прошлог јануара, Фримпонг је показао да може имати пуно проблема са концентрацијом у битним тренуцима и да његова анемичност може довести до директних грешка, али не треба заборавити неке његове одличне партије по доласку у клуб, као и два дербија која је одиграо веома добро када је водио директну битку са Урошем Ђурђевићем. У тим утакмицама, Фримпонг је показао да га не плаши име ривала и да игра без страха. Уз све то, показао је веома добар ниво брзине и окретности, као и добар тајминг. Те карактеристике ће бити неопходне овог четвртка, а питање је само може ли Фримпонг наместити главу да одигра добро у тако битној утакмици.

Ко ће имати ватрено крштење на позицији задњег везног?

Друга велика дилема се тиче позиције задњег везног, и чини се да ко год добије шансу – биће први пут у таквој ситуацији на утакмици оваквог калибра. Најреалније опције су Марко Гобељић и млади Урош Рачић. Ипак, чињеница је да ниједан није имао озбиљнију улогу ове сезоне, или бар не на тој позицији. Гобељић је у досадашњем делу сезоне играо на три различите позиције; мењао је Стојковића на позицији десног бека, улазио је и као десни бочни, а у Русији је чак играо и левог бека уместо повређеног Анђелковића. Није добијао минутажу у везном реду, али би сада веома извесно могао добити шансу и ту, јер је играо на тој позицији у Напретку из Крушевца. Његов велики радијус кретања, пожртвованост, агресивност и способност да игра у оба правца би требало да буде довољно да парира играчима руског тима и уз Доналда затвори прилазе Борјановом голом. Као друга, али мање реална опција фигурира млади Урош Рачић. Високи везњак и омладински репрезентативац Србије је одиграо свега 337 минута у досадашњем току сезоне, и питање је да ли је спреман да игра у тако важном сусрету. Имао је Рачић добрих потеза у утакмицама које је играо, показао је да уме да буде смирен и стане на лопту, али је исто тако показао и одређене мане као што су немогућност да издржи висок ритам утакмице, а да одигра без грешке, што је и разумљиво с’ обзиром на године, и питање је како би се снашао против бржег и физички јачег ривала. Ко год да почне, јасно је да ће Доналд морати имати улогу ментора и с’ тога ће бити врло битно да он као искусан играч одигра не препознатљивом нивоу.

Веома је битно и како ће тећи опоравак Родића, јер би његов евентуални изостанак значио и додатну главобољу за Владана Милојевића, јер се и капитен Душан Анђелковић повредио пред крај сусрета у Русији.