Капитен Рајичевић: Ситуација је тешка, месецима смо без плате

Рукометаши Црвене звезде су и у Купу Србије потврдили да се налазе у лошој форми. Звезду је у осмини финала из Купа Србије елиминисао Раднички, а црвено-бели су у Крагујевцу губили током читавог меча. Капитен Црвене звезде, Иван Рајичевић, у разговору за домаће медије истакао је лошу финансијску ситуацију у РК Црвена звезда, говорио о предстојећем „вечитом дербију“ и испадању из Купа, али и о другим проблемима са којима се играчи Звезде суочавају током текуће сезоне.

Шта се десило у осмини финала против Радничког?

– Нисмо били комплетни, муче нас ситне повреде, па смо играли без четворице. Играли са младима, борили се. Била је пуна хала, било је уживање играти, али нажалост ми нисмо могли ништа. Раднички је одлична екипа, показали су карактер и борбеност, заслужено су победили.

Капитен Црвене звезде, Иван Рајичевић, је још истакао:

– Морам да нагласим некоректност појединих клубова који знају у каквој ситуацији се налази Звезда, а који дају себи за право да позивају наше играче да напусте тим. То није лепо, то је непоштовање Звезде. Ремете и ово мало мира који имамо.

Лоша увертира за дерби?

– Нама Куп није приоритет, све мисли су нам усмерене ка првенству и утакмици са Партизаном. Тренутно нам је циљ да будемо пласирани између петог и осмог места, мада би нас победа над вечитим ривалом примакла и плеј-офу. Није то недостижно, али није много ни реално. Сад желимо да после пет дербија ми изађемо тријумфално.

Шта се дешава са Звездом?

– Искрен да будем, у каквим условима радимо и тренирамо, без плате месецима, могу слободно да кажем да мојим саиграчима треба дати орден! Ситуација је јако тешка, доста разговарамо, али не помаже увек, просто је све што се дешава мимо свега, крпимо крај с крајем, боримо се, али то понекад није довољно – закључио је Рајичевић.