Касалица за РСБ: Није све у парама, враћам се у мају да славимо титулу!

После серије ружних догађања и неславних одлазака из Црвене звезде, Филип Касалица је вратио веру навијачима да се може и пријатељски растати са клубом, и да не остаје све на речима о љубави према клубу. Сада ће фудбалски пут наставити да гради у Мордовији, а у мислима је још увек на Маракани. Тим поводом био је саговорник redstarbelgrade.info у опроштајном интервјуу – који је уједно и најава оног што сви прижељкујемо у мају.

Какви су први утисци о Мордовији?

Нисам ишао директно за Русију, већ сам у Анталији, јер је Мордовија на припремама овде. Упознао сам екипу и имам срећу што су Владимир Божовић и Милан Перендија у екипи, и могу да се ослоним на њих на почетку. А могу само да кажем да се ради о једном изузетно организованом клубу.

Колико си стигао да се упознаш са оним што те чека, да ли ти је улазак у елитну руску лига главна мотивација?

Кроз причу и пре него што сам допутовао, распитао само се око свега, и за сада први циљ је улазак у прву лигу Русије, што је и извесно, јер бежимо 15 бодова, а имамо још 12 кола до краја. А после тога, наравно битка у првој лиги. Верујем, сваком играчу то представља велики мотив, знајући које екипе играју у руском најјачем првенству.

Било је играча који су подносили захтев за раскид, да ли си ти био у том искушењу?

Не, нисам, људи из клуба су ми обећали да ће бити коректни приликом мог одласка, и овом приликом им се захваљујем на томе.

На крају си имао леп растанак. Како је било преломити и донети одлуку какву си ти имао, шта је пресудило?

Не бих волео да се потенцира тај новац, опет кажем, опростио сам и не кајем се уопште. Мени је било битно да се растанем од Црвене звезде на леп начин. Није баш све у парама.

Кад се подвуче црта, који гол ти је био најдражи у Звезди?

Без премца, најдражи гол ми је први погодак у дербију…

Баш после тог гола и победе си питао људе на трибини за једну песму, сећаш ли се тог момента, и која је песма у питању? 

Сећам се те сцене, али сад заиста не бих могао да се сетим коју сам песму тражио (смех).

Прилагођавао си се одлукама тренера, па си мењао позиције, играо и на крилу. Да ли ти је криво што ниси чешће играо у центру шпица, као код Робија кад си био најефикаснији?

Па добро, све је то фудбал. Мислим да сам код Робија кренуо са одличним партијама и вероватно би много боље било да сам наставио да играм нападача али добро, све је то фудбал.

Шта ће ти највише недостајати из Звезде?

Најлакше речено, недостајаће ми Звезда. Навијачи, саиграчи и сва атмосфера коју осећаш као играч Звезде, било на самом терену или ван њега.

Било је и туге и радости, кад ти је било најтеже у Звезди?

Најтеже је било после реванша у Бордоу. Такав шок после њиховог трећег гола не бих ни најгорем непријатељу пожелео.

Кад је било најлепше?

Не бих издвојио један посебан тренутак, као најлепше бих истакао целокупну полусезону код Робија кад сам дошао. Добијена су три дербија, освојен је Куп.

За крај, опроштајна порука навијачима пред неки нови долазак?

Радоваћемо се сви заједно у мају! Сезона ми се у Русију завршава 17. маја, па долазим на прославу титуле.

Бивши играчи и тренери.