Ко ће истрчати од старта на Борисов Арени?

За разлику од неких претходних утакмица, овога пута су стартних 11 још увек у магли..

Наше фудбалере очекује веома битан дуел у коме би могли доћи на корак од пласмана у нокаут фазу Лиге Европе, а Милојевић сасвим сигурно има недоумице око тога којих 11 играча би требали истрчати на траву Борисов Арене од самог старта. Иако је Црвена звезда досадашње утакмице у Лиги Европе играла у истом систему са минималним променама узроковане повредама или суспензијама, овога пута не би било изненађење да видимо потпуно нову формацију коју је наш тим уигравао на претходне две утакмице у оквиру домаћег првенства и купа.

КО УМЕСТО РАДОЊИЋА?
Повреда брзоногог Нишлије је свакако једна брига више за Милојевића јер је Радоњић био стартер на све једној утакмици у досадашњем току Лиге Европе. Оно што може радовати нашег шефа стручног штаба јесте то што је Милић показао велики успон у форми након дуже паузе због повреде, и свакако је један од кандидата да замени Радоњића. Пешић дели прво место на листи стрелаца са Боаћијем и у претходној утакмици су се показали као одличан тандем, а велика предност Пешића је то што је показао да може бити једнако опасан и када игра на левој страни. Не би било изненађење да уместо Радоњића почну Бабић или Гобељић, што би проузроковало потпуну промену система и игру са три штопера.

 

ВАРИЈАНТА 1: 4-2-3-1, ПЕШИЋ НА ЛЕВОЈ СТРАНИ

Борјан – Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић – Доналд, Крстичић – Срнић, Канга, Пешић (Милић) – Боаћи

Ово би подразумевало да је Милојевић остао доследан „добитничкој комбинацији“ и да ће Пешић играти уместо Радоњића на идентичној позицији. Сличну улогу је Пешић имао против Партизана и Земуна када је одиграо сасвим солидне утакмице. У случају да се Милојевић одлучи за 4-2-3-1, и Милић се може надати да ће бити стартер у Борисову. Показао је добру форму против Борца из Чачка и Рада, и сигурно ће добити своје минуте на овој утакмици.

 

ВАРИЈАНТА 2: КОМПАКТНА 3-4-2-1

Борјан – Стојковић, Савић, Ле Талек – Гобељић, Доналд, Крстичић, Родић – Срнић, Канга – Боаћи

Ово је можда и најреалнија варијанта ако се Милојевић одлучи за формацију са три штопера. У том случају би Стојковић задржао позицију десног штопера коју је играо на претходне две утакмице, а Гобељић би играо уз десну аут линију. У овом систему, наш тим би требао бити доста компактан чиме би се спречио простор који би играчи Бате Борисова имали за креацију.

 

ВАРИЈАНТА 3: 3-4-1-2, БЕЗ БРЗОНОГИХ КРИЛА

Борјан – Савић, Ле Талек, Бабић – Стојковић, Доналд, Крстичић, Родић – Канга – Пешић, Боаћи

Ова варијанта би подразумевала да, у односу на претходне утакмице, Црвена звезда игра без двојице брзоногих крила Радоњића и Срнића. У оваквој поставци би бекови имали битну улогу у јер би морали константно бити подршка Канги, Пешићу и Боаћију.

 

Доста је незахвално прогнозирати за шта ће се опредилити Милојевић, али је шеф стручног штаба већ показао да је одличан тактичар и у досадашњем току сезоне је доносио неке сјајне одлуке, чиме је показао да му навијачи требају веровати. Нема сумње да ће се, ко год добије прилику, борити да оправда указану шансу и да да свој допринос позитивном резултату који би Црвену звезду довео надомак историјском пласману у нокаут фазу Лиге Европе.