Ко су играчи са највећим бројем минута у домаћем првенству?

У недељи пред вечити дерби интересантно је анализирати различите статистичке параметре који могу, али и не морају, да значе пред утакмицу свих утакмица домаћег шампионата.

Екипа Црвене звезде суверени је лидер Суперлиге, а ове суботе од 18 часова, на стадиону Рајко Митић, имаће прилику да савлада вечитог ривала и додатно повећа бодовну предност у односу на тренутно трећепласирани тим шампионата.

Владан Милојевић требало би да има већину играча на располагању, а у увертири пред дерби утакмицу занимљиво је погледати који играчи су у досадашњем делу шампионата убележили највећи број суперлигашких минута:

Иако је ово, на први поглед, веома занимљива листа, тешко је очекивати да ће сви ови момци бити стартери у суботњој утакмици. Пре свега се ту мисли на играче као што су Гобељић и Бабић, док би Ебисилио могао да буде жртва оштре конкуренције у везном реду, али и правила о броју странаца који могу да наступају у утакмицама Суперлиге. Међутим, сви ови момци су са разлогом одиграли оволико минута и завредили поверење шефа струке, те нема сумње да ће већина момака са ове листе на овај или онај начин бити важан део вечитог дербија.