Комбиновани састав Звезде сигуран против Чукаричког!

Фудбалери Црвене звезде забележили су веома важни победу у домаћем првенству вечерас, победивши екипу Чукаричког резултатом 2:1! Звезда је дошла у предност голом Срнића у 53. минуту. Чукарички је изједначио у 67. минуту и унео одређену дозу неизвесности, али је после четири минута Гобељић решио питање победника за мир у кући пред гостовање у Аустрији!

Тренер Црвене звезде, Дејан Милојевић, извео је вечерас комбиновани састав како би одморио носиоце игре пред предстојећу утакмицу, а поред стандардних Борјана и Вујадина Савића, Јовичића, Јевтовића и Јованчића, шансу су вечерас пред око 5.000 људи на стадиону „Рајко Митић“ добили и Гобељић, Бабић, Терзић, Срнић, Симић, и Павков.

Током почетног испитивања снага је Звезда имала нешто већу иницијативу, а прва права прилика виђена је у 15. минуту.

Сјајно су тада комбиновали Душан Јованчић и Алекса Терзић по левом крилу одакле је Вељко Симић центрирао до имењака Милана Павкова, а Звездин центарфор главом није успео да матира противничког голмана Стевановића. Пре тога је чувар мреже „Брђана“ био сигуран и приликом ударца Јованчића са око 25 метара.

Пробао је Чукарички да запрети у два-три наврата, али је Милан Борјан сваки пут био на право месту да отклони потенцијалну опасност. Симић је био прилично агилан у првом полувремену, било га је свуда по терену, међутим, он и саиграчи нису успели да затресу мрежу до одласка на предах.

У наставку је виђена друга слика… Звезда је кренула агресивније и то јој се исплатило, пошто је повела после осам минута игре у другом делу. Била је то још једна добра акција по левом крилу одакле је Алекса Терзић на додавање Симића успео да пронађе Срнића, а он је лако затресао мрежу за 1:0.

Чукарички је морао да крене офанзивније и дошао је до изједначења у 67. минуту. Доцић је извео корнер са десне стране, на другој стативи је Копитовић спустио лопту до младог Тедића који је био стрелац за 1:1.

Наш тренер Милојевић је у другом делу увео „свежу крв“ у виду Дејана Мелега и Ел Фардуа Бена уместо Јованчића односно Јевтовића, у финишу је и Кафу добио шансу уместо Срнића, а нерешен резултат није дуго био на снази, тачније свега пет минута.

Борбени Звездин универзалац Марко Гобељић је све сам урадио. Одузео је лопту скоро на средини терена, кренуо у соло продор и крунисао га прецизним ударцем у доњи десни угао за коначних 2:1. Могла је победа да буде и убедљивија, али Бен није успео да затресе мрежу, док је Мелег у самој завршници погодио стативу.

Утакмица у Салцбургу се игра у уторак у 21,00 часова, док ће наредни противник у домаћем првенству бити екипа Војводине.