Кошаркаши преко ОКК Београда до 9-0

Кошаркаши Црвене звезде остварили су још једну убедљиву победу у домаћем шампионату. Звезда је у 9. колу Суперлиге славила и хали Мега фектори против ОКК Београду. Мали градски дерби припао је црвено-белима резултатом 93:78.

Дејан Давидовац се први уписао на семафору у хали Мега фектори, а Звезда је дошла до почетне предности од 3:0. Станић је постигао прве поене за домаћина, а већ у следећем нападу је Оџо унео Станића и закуцао под фаулом. У уводним минутима највише проблема екипи ОКК Београда задавао је Мајкл Оџо. Црвено-бели су током већег дела прве четвртине одржавали минималну предност, а након новог закуцавања Оџа и тројке Лазића, Звезда се примакла двоцифреној разлици. После тројке Берона, Томићев тим је по први пут имао двоцифрену предност, а прва четвртина је завршена резултатом 27:17. На старту друге четвртине шансу је добио и Немања Ненадић и већ у првом нападу положио после продора. Станић је наставио у истом ритму у којем је отворио утакмицу и шутем са полудистанце постигао прве поене за свој тим у другој четвртини. Уласком Добрића у игру, Звезда је заиграла боље у нападу. Уследила је серија његових добрих потеза захваљујући којим је Звезда одржавала двоцифрену предност. Звезда је до краја првог полувремена успела да увећа предност и дође до 50 поена, а на полувремену је наш тим водио 51:37.

Друго полувреме отворио је тројком Бранко Лазић на асистенцију Оџа, а потом је Звездин горостас спустио лопту у кош под фаулом. Звезда је на почетку другог полувремена дошла до +19. Домаћин се није предавао, али није му ни пошло за руком да драстично смањи разлику. После закуцавања Симеуновића под фаулом, ОКК Београд је успео Звездину предност да сведе на ону са полувремена. Звезда је у наставку претежно поентирала из контранапада и продора, а шут са дистанце слабије је служио црвено-беле у односу на прво полувреме. Звезда је по први пут имала преко 20 поена предности након тројке Ненадића. Звезда је у последњу четвртину ушла са предношћу 76:55. Звезда је поенима отворила четврту четвртину, а онда је домаћин повезао две тројке. Дошло је до благог опуштања које је проузроковала велика разлика, па је ОКК Београд направио серију 9:0, а прекинуо ју је Радонов, који је постигао и прве поене за црвено-беле у овој четвртини. Звезда је до краја одржавала предност и славила 93:78.