КОШАРКАШИ ЗВЕЗДЕ ОСВОЈИЛИ 3. ТИТУЛУ У НИЗУ И КОМПЛЕТИРАЛИ ТРИПЛЕТУ!

Шампиони, шампиони, шампиони! После нестварних осамдесетчетири утакмица ове године, шампионска завеса је спуштена. Чета Дејана Радоњића а под будним оком председника Небојше Човића, освојила је трећу узастопну титулу првака Србије. У 3. утакмици финала Србије савладан је ФМП резултатом 87-57.

Сам почетак утакмице наговестио је неравноправну борбу – ФМП без кључних играча није успео да се супродстави Звезди на почетку па је Звезда серијом 15-2 отворила утакмицу. Црвено-бели су казнили ужасну одбрану гостију а највише се истакао Огњен Добрић који је постигао чак 15 поена у првој четвртини. Серију Звезде напокон је прекинуо Ајзеа Остин својим поенима са линије пенала. Звезда је ипак наставила са доминантном партијом, Дангубић се разиграо па је Звезда већ на крају четвртине имала предност од 20 порна разлике(30-9). ФМП је приказао нешто конкретнију кошарку у наставку и стигла до каквог таквог ритма шутем за 2 порна сли је Звезда била максимално концентрисана, расположена, лако је стизала до отворених шутева, Дангубић и Добрић наставили су са одличним партијама у нападу па је предност остала на 20 поена разлике током овог периода игре.

Ако је и уопште постојало питање победника оно је решено на почетку 3. четвртине коју је Звезда отворила серијом 14-4 и тако дигла предност преко 30 разлике. ФМП није више успео да прикаже било шта на паркету и славље је могло да почне! После рекордног броја утакмица Звезда је освојила и 3. титулу првака Србије у низу. Последњи пут је Звезда овакву серију титула нанизала још од када је пре више од 60 година нанизала 10 трофеја у низу!

Најефикаснији у екипи Звезде били су Добрић са 25 поена и Дангубић са 16. Славље се после Пионира сели на Мали Калемегдан.