Кошаркашице до треће у низу!

Кошаркашице Црвене звезде су савладале екипу Бора, за трећу победу на старту сезоне, а другу у домаћем шампионату. Још једном су биле убедљиве, а екипа Бора побеђена је резултатом 84:56.

Звездине кошаркашице су боље отвориле овај сусрет. У првој четвртини су имале чак и двоцифрену предност, али су и гошће узвратиле серијом погодака. На крају је први период окончан нерешеним резултатом – 14:14.

Звезда је и другу деоницу отворила попут прве, новом серијом. Али за разлику од почетка меча, наше кошаркашице нису испустиле предност, већ су је искључиво увећавале како је време одмицало. Након 20 минута игре, резултат је био 37:25.

Боранке су покушавале након паузе да спусте предност Звезде испод 10 поена и у последњу четвртину оду са што мањим заостатком, али им то није полазило за руком. Нада је распршена серијом тројки Александре Катанић и Невене Наумчев. Управо је тим кошевима ван линије за три поена Звезда стекла недостижну предност. А у последњих 10 минута игре ушла са 19 поена предности – 60:41.

Услед велике разлике, тренер Вуковић је одлучио да свим кошаркашицама укаже поверење. Звездина предност је константно расла, да би у једном тренутку достигла и рекордних 30 поена предности. На крају је меч окончан резултатом 84:56.

Најефикасније су биле Невена Наумчев и Александра Катанић са по 17 поена, а два поена мање постигла је Ивана Катанић.

Девојке са Малог Калемегдана у уторак путују у Шабац, где ће одиграти још један меч у оквиру националног шампионата, а само два дана касније следи им пут у Сарајево на меч 2. кола регионалне WABA лиге.