Кошаркашице вратиле пехар Купа у своје витрине

Куп Милана Циге Васојевића вратио се у трофејну салу клуба на Малом Калемегдану. Богићевићева је на мало мање од две секунде пре краја, погодила једно бацање, довољно за победу и 13. пехар у Купу у историји најтрофејнијег женског кошаркашког колектива у региону. 

Невена Вучковић, па Љиљана Томашевић са пет поена, између којих је сјајном рампом зауставила Снежану Богићевић – „Жућкове наследнице” су опет дошле до даха. У последња два минута ушле шест поена ближе пехару – 48:54. Али то је тек била предност коју је једним потезом преполовила Мина

Ђорђевић – тројком за 51:54, да би Милица Бојовић на 50 секунди пре краја вратила је драму, а 13 секунди касније Александра Катанић и вођство Звезди 55:54. Уследиле су две добре одбране оба тима, па фаул на Тијани Јелић. Центар Кораћа је прво бацање промашила, друго је погодила. Све се дешава на 7,6 секунди пре краја. Толико је Звезда имала за последњи напад. Напад који је завршен пеналима Снежане Богићевић. И њој је рука задрхтала. Али пошто је погодила прво бацања и донела Звезди Куп.

Црвена звезда – Радивој Кораћ 56:55 (9:19, 14:15, 21:9, 12:12)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ђорђевић 16, Богићевић 11, А. Катанић 7, Бојовић 14, Мишељић, И. Катанић 5, Наумчев 3, Тешић, Вуловић, Дешић, Зукановић, Чубра.

РАДИВОЈ КОРАЋ: Томашевић 13, Вучковић 16, Вукосављевић 4, Стојиљковић 12, Јелић 6, Недељков, Филиповић, Ристић 4, Новковић, Динчић, Младеновић, Палигорић.