Кошаркашки клуб поново најбољи клуб СД Црвена звезда

КК Црвена звезда трећу годину узастопно задужио је престижно признање за најбољи колектив Спортског друштва Црвена звезда.

На свечаној приредби у просторијама СД Црвена звезда, одржана је свечана додела награда најбољима у претходној години. КК Црвена звезда је са предивне прославе отишао богатији за два трофеја. Свакако, као велика част и признање је ’’одбрањен трофеј’’ најбољег колектива СД Црвена звезда. Наиме, трећу годину узастопно кошаркашка секција Црвене звезде добила је ово ласкаво признање.

Као критеријум се и овог пута наметнула година богата трофејима, а црвено-бели су у протеклој сезони освојили три такмичења – АБА лигу, првенство Србије и Куп Радивоја Кораћа. На свечаној церемонији председник СД Црвена звезда, доделио је председнику клуба са Малог Калемегдана Небојши Човићу трофеј и том приликом се председник КК Црвена звезда обратио званицама:

„Награда Спортског друштва је најважнија нашем клубу. На нашим просторима тешко вам признања дају из ваше куће, дајем захвалност нашој кући на подршци и разумевању. Само да не досадимо. Обећавам да ћемо се и у овој години кандидовати за признање“, истакао је на 73. рођендану Црвене звезде Небојша Човић.

Ипак, то није било све што се тиче црвено-белих кошаркаша. Млади Лазар Васић, кадет и јуниор КК Црвена звезда, добио је ласкаво признање за најбољег кадета Спортског друштва. Потпуно заслужено јер је у протеклој сезони објединио титуле шампиона Србије у кадетској и јуниорској селекцији, а недавно је са јуниорима Црвене звезде на квалификационом турниру у Београду поново подигао трофеј те су црвено-бели јуниори изборили карту за финални турнир Евролиге који ће се одржати у Београду.

Нашој Црвеној звезди желимо срећан рођендан!