Крах Звезде у Будимпешти

Ватерполисти Црвене звезде доживели су убедљив пораз на гостовању у Лиги шампиона. Изабраници Александра Филиповића гостовали су Ференцварошу, а у Београд се враћају празних шака. Црвено-бели ни у 9. колу Лиге шампиона нису успели да упишу прве бодове. Мађарски тим је Звезду савладао резултатом 17:9.

Фото: ВК Црвена звезда

Ференцварош је питање победника решио већ у првом полувремену, а после прве деонице водио је са 6:1. Немет је са 2 гола отворио утакмицу, а затим су се у листу стрелаца уписали Вамош, Варга, Јаншик и Калај. Једини гол за Звезду постигао је капитен Поповић. У другој четвртини резултат је био 4:2 за домаћина. Максимовић и Љубеновић су погађали у ситуацијама када је Звезда имала играча више, а Варга, Вамош, Јангер и Слободан Никић су по једном тресли мрежу Тодоровског.

Трећа четвртина била је најефикаснија на утакмици. И она је припала Ференцварошу, али се Звезда распуцала и постигла више голова него збирно у прве две. Битадзе је први постигао гол, а потом су голови постизани наизменично уз бројна искључења на обе стране. Љубеновић је био најраспуцанији и у два наврата је савладао Вогела, а исти број погодака са друге стране постигао је Гор-Нађи. У последњој четвртини оба тима су по два пута тресла мрежу. За Ференцварош су погађали Јакшич и Никић, а за Звезду Максимовић и Љубеновић.

Најефикаснији у поразу Звезде од Ференцвароша био је Ђорђе Љубеновић, стрелац 4 гола. Поповић и Максимовић су по 2 пута тресли мрежу Вогеловог гола, а један погодак дело је Битадзеа. Најефикаснији мод гостију био је искусни Мартон Вамош са 3 постигнута гола.

Црвено-беле у наредном периоду очекује низ утакмица на свом базену. Звезда ће у 10. колу Лиге шампиона угостити Стеауу из Букурешта, а потом и московски Динамо и Брешу у последњој утакмици коју ће одиграти у Београду у овогодишњој Лиги шампиона.