Крај зимске паузе: Звезда домаћин Војводини

Црвена звезда у 22. колу Суперлиге дочекује екипу Војводине. Утакмица је на програму од 16 часова.

Зимској паузи дошао је крај. Након два месеца паузе српски фудбал се поново буди. Данас је на програму прво коло пролећног дела првенства у којем ће наш тим дочекати новосадску Војводину у дербију кола. Црвена звезда се налази на првом месту са освојених 59 бодова.

Црвена звезда је током зимске паузе била веома активна. Доведени су Милуновић, Гајић, Иванић, Вукановић, Јирка, Вулић… Такође, многи сматрају да је највећи добитак останак носилаца игре у виду Марина, Бена, Борјана, Савића… Овим расплетом, Владан Милојевић је добио на располагању велики број играча и прилику да већ сад „уиграва“ тим за лето и европске квалификације.

Црвена звезда је током припремних утакмица показала завидну форму. Остварила је све победе на Кипру и Турској, чиме је наговестила спремност да од старта крене силовито у поход ка „трећој звездици“.

Шеф стручног штаба црвено-белих не може да рачуна на све играче данас. Родић и Јованчић су повређени и питање је да ли ће бити спремни и за дуел с Партизаном кроз две недеље. Борјан и Ебесилио су ровити и одлука је да прескоче меч данас.

Екипа Војводине налази се на осмој позицији у домаћем шампионату, где их очекује грчевита борба за улазак у плеј-оф. Тренер новосадског клуба, Радован Кривокапић, остао је без неколико играча током зимског периода, где је најважнији изостанак Лазара Арсића који је прешао у екипу Вождовца. Тим са Карађорђа појачала је неколицина играча од којих се истичу Бојан Матић и Вук Митошевић.

Војводину треба очекивати у 4-2-3-1 формацији, где би последњу линију испред голмана Роцкова чинили Деветак, Саничанин, Граовац и Стојковић. Питање је да ли ће повратник Митошевић од старта заузети једну од позиција у средишњем делу терена, а поред њега треба очекивати и Милојевића. Офанзивни део је резервисан за Ђуричина, Езеа и Ђурића док ће у нападу играти Матић.

Звезда је у серији од 7 узастопних победа над Војводином. Јесенас на Карађорђу наш тим је славио са 4:1, а голове су постигли Павков, Бабић и два пута Бен.

Да подсетимо утакмица је на програму од 16 часова, а цене улазница су: 300 рсд, 400 рсд и 500 рсд.