Кување пеликана у гротлу

Пеликани се хране рибом, али долазе у град где влада ипак једна „крупна риба“. Планирани оброк, ливерпулски пеликани би морали да потраже на другом месту. Ако мисле да се сладе у гротлу Београда, грдно се варају.

Можда некоме звучи као шала, али нашем тиму и тренеру Владану Милојевићу није. Исто тако, морамо бити реални и рећи да у 4. колу групне фазе Лиге шампиона, дочекује актуелне вицепрваке Европе и освајаче 5 титула првака Европе, тако да дуел два тима која су узимала „свити грал“ европског фудбала, представља истински спектакл у овом колу Лиге шампиона.

Црвена звезда је платила своју царину у претходна два кола. Видела је с ким има посла и шта може да очекује од играња овог такмичења. Црвена звезда до краја групне фазе има утакмице у којима може да се нада бодовима.

Иако је наш клуб потпуни аутсајдер у овом друштву, историја, навијачка армија, обавезује наш тим да покуша да уради нешто и напредује кроз преостала 3 меча. Иста та историја нас наводи да се овде нико није наиграо фудбала. Да би неко победио на стадиону „Рајко Митић“, морао је добро да се озноји и надигра наш тим не би ли отишао кући певајући.

Падали су многи великани ове игре у Београду, зашто не би намучили и овај Ливерпул?

Владан Милојевић и стручни штаб, по информацијама до којих је дошао наш портал, вечерас ће извести од првог минута екипу са два нова играча који ће почети утакмицу Лиге шампиона.

Душан Јованчић и Милан Павков ће од почетка покушати додатно да се наметну и одиграју добру утакмицу. Обојица играча су апсолутно заслужила да почну ову утакмицу и буду награђени за рад и игре у овој сезони.

Очигледно се Милојевић одлучио за бољи проток лопте у везном реду и да моториком парира везном реду Ливерпула. У стартних 11 се после пропуштеног меча у Енглеској враћа, играч месеца по избору навијача окупљених око РСБ-а, Марко Марин. Он ће играти у везном реду заједно са Крстичићем и Јованчићем.

Ровитог Ричмонда Боаћија ће заменити Милан Павков, који ће покушати својом конституцијом и игром у ваздуху, штоперима гостујућег тима Ван Дајку и Ловрену да запамте Београд по лошем.

У одбрани је стандардна задња линија, која је изнела највећи део сезоне. У односу на меч на „Енфилду“ неће бити од старта Гобељића и Бабића, а у стартну поставу се враћају Савић и Родић.

Наравно, остаје могућност стручном штабу да се предомисли до почетка утакмице.

Јирген Клоп не жели ништа да препусти случају. Долази у Београд са најјачим могућим снагама. Зна да би га евентуална победа учврстила на лидерској позицији у групи, те би остатак такмичења његова екипа дочекала релативно мирно. У Енглеској је остао Џердан Шаћири, који на крају није пошао на ово, за њега претпостављамо „мучно“ гостовање.

Немац на клупи Ливерпула има широк ростер, те се не може са сигурношћу рећи ко би могао изаћи на мегдан нашем тиму.

Мрежу би требао чувати Алисон.

Ко ће играти уз Ван Дајка у тандему остаје да видимо. Џо Гомез и Ловрен су кандидати, као и Матип. На бековским позицијама не би требало бити превише изненађења и те позиције би требали заузети Александер-Арнолд и Ендру Робертсон.

У вези Клопа има највише дилема. Недостаје капитен Хендерсон, али ту су Вајналдум, Лалана, Кеита, Милнер и Фабињо, па ћемо видети за кога ће се определити харизматични Немац.

Тројку ће највероватније чинити, ударна тројка Салах, Мане и Фирмино.

Очекује се истински спектакл, вечерас од 18:55. Тако да не преостаје ништа друго него да сви уживамо у овом спектаклу који нам је обезбедио наш клуб.