Кузмић: Много нам је важна атмосфера, некада када немаш више шта да даш, понесу те трибине

Црвена звезда у четврак игра још један битан меч у Евролиги. Након три везане победе у овом такмичењу, наши кошаркаши дочекују екипу Басконије. Екипа Велимира Перасовића има исти скор као црвено-бели од 5 победа и 7 пораза. Мећ почиње у 19 часова у „Штарк Арени“, а карте су већ у продаји.

Екипа Црвене звезде је након 2-7 везала три победе, као и важну победу у АБА лиги, а припреме за овај дуел већ су почеле.

Центар црвено-белих, Огњен Кузмић, каже да екипа полако хвата ритам, али да је свака утакмица у Евролиги нова прича и епизода:

„Изузетно тешка лига ове сезоне, буквално свако свакога може да добије. Ми смо пре само 3 недеље имали скор 2-7, а погледајте сада са три везане победе ушли смо у добар ритам. Са друге стране Басконија је забележила неколико пораза, имају исти скор као и ми, али би било неозбиљно да прихватамо било шта осим шанси 50-50 или улогу некаквог фаворита у овој утакмици. Само максималном игром, чврстом одбраном која нам је донела доста доброг у Евролиги, ми можемо да се надамо да ћемо их победити. Тај приступ не важи само за ову утакмицу, већ за сваку, јер видимо резултате у Евролиги ове године. Шта је више изненађење?“, рекао је Кузмић и навео још један фактор који издваја Београд:

„Више пута сам рекао, навијање и атмосферу коју имамо ми, има мало која екипа у Европи. Много нам је важна атмосфера, и навијање, некада када немаш више шта да даш, понесу те трибине и нађеш још нешто да дођеш до победе. Никоме није свеједно када игра против Звезде у Београду. Зато позивам наше Звездаше да дођу да нам помогну, јер овде је у Евролиги свака утакмица тешка, а до сваке победе је лакше доћи са њима“, рекао је Кузмић који је претходне две сезоне као играч Реала, и у прошлости као центар Црвене звезде имао прилике да се добро упозна са квалитетима Басконије:

„Одлична екипа, тренер Перасовић добро познаје и град и клуб, сада имају неколико лошијих резултата, али сетите се нас пре Каунаса? Шенгелија је ту већ дуго игра добро, довели су Хенрија и Шилдса, Стаускаса право из НБА лиге, Ерик је освојио Еврокуп са Дарушафаком. Дип и Фал високи, одлични скакачи, Џенинг је такође ту већ две и по сезоне. Значи добра искусна физички јака екипа против које мораш поштено да зарадиш победу. Понављам, са публиком и игром која нам је донела победе претходних недеља, прво у одбрани, имамо шансу“, рекао је Кузмић.