Ле Талек за Франс фудбал пред вечерашњи меч: Навијачи су ватрени, али нису опасни како сви кажу

Наш бивши фудбалер, а тренутно члан Монпељеа, Дамијен Ле Талек, је пред вечерашњу утакмицу између ПСЖ-а и Црвене звезде да занимљив интервју, угледном „Франс фудбалу“, који преносимо у целости:

Фото: ФКЦЗ

Претпостављамо да ће те са великим интересовањем пратити вечерашњи меч?

  • Да, наравно (смех)

Са жељом да ће Ваш некадашњи тим победити?

  • Компиковано је, али да, више ћу подржавати Црвену звезду.

Које су вам најлепше успомене које носите из двоипогодишњег периода које сте провели у Београду?

  • Атмосфера са дербија са Партизаном. Сваки пут је доживљај био фасцинантан.То је страст коју можете доживети само у неколико градова у Европи. Наравно памтим и две освојене титуле са клубом, као и квалификације за Лигу шампиона из 2016. године, јер клуб их није играо дуго пре тога.

Каква је популарност Црвене звезде у Србији?

  • Црвена звезда је број 1 у Србији, популарнији су доста од Партизана. Имају доста навијача и ван земље, јер су људи побегли од рата по целом свету. То смо могли да видимо и на гостовањима по Европи, где је дошао велики број људи да нас подржи.

Опишите нам овај клуб изнутра?

  • Клуб се консолидовао на свим нивоима претходних година. Представља озбиљан клуб и поседује ватрене навијаче. Навијачи јесу ватрени али нису опасни како се прича. Играли смо Лигу Европе прошле године и није било ниједног инцидента. Увек је све било лепо, са сјајном атмосфером коју праве.

За реванш 11. децембра се сигурно спрема паклена атмосфера?

  • На „Парку принчева“ ће бити све у реду. Звездини навијачи вероватно неће добити пуно улазница, биће у мањини, али ће се опет чути. За реванш у Београду ће бити заиста врућа атмосфера, али неће бити сигурно инцидената. Наполи је у првом колу осетио ту изванредну атмосферу. И навијачи и играчи ПСЖ-а коју буду били у Београду ће се дивити тој атмосфери. Далеко је то од непријатељства. Непријатељство је присутно само у дербијима са Партизаном. У европским утакмицама, то није случај.

Испричајте нам нешто у том фамозном тунелу? Да ли је заиста толико посебан?

  • Тунел није баш такав каквим се представља. Реновиран је. Прошле сезоне смо играли Лигу Европе, стављен је тепих, и преуређен је по европским стандардима. Има да се иде дуго од свлачионице до терена, али то није ништа необично. Било је раније графита, али сада тога више нема. У тунелу се не дешава ништа чудно.

Да ли Црвена звезда може фудбалски да се одупре ПСЖ-у?

  • Црвена звезда је веома компактан и дефанзивно добар тим којим предњачи голман Милан Борјан. Са њим смо били најбоља одбрана Лиге Европе. Ако Боаћи буде играо, представљаће ће такође опасност по одбрану ПСЖ-а. Ту је и Бен, франко-комориста, који је био изузетан у квалификацијама. У екипу је овог лета дошао и Марко Марин, којег сви добро познајемо. Могу да запрете више него добро из контранапада, брзо се трансформишу. Морају се озбиљно схватити. Циљ је испуњен пласманом у групну фазу, али ако им се укаже шанса за нешто више, будите уверени да ће је искористити- закључује Ле Талек.