Лесорт и званично у Звезди, потписаће вишегодишњи уговор!

Матиас Лесорт је и званично ново појачање Црвене звезде! Дуго очекивана потврда новог појачања напокон је стигла данас на званичном сајту КК Црвена звезда.

Као што је РСБ први најавио, талентовани Француски центар Како наводи званични сајт ККЗЦ, Лесорт ће потписати трогодишњи уговор са нашом екипом после изузетно успешне сезоне у екипи Нантера са којим је освојио ФИБА Еврокуп и Француски Куп, а у Француском шампионату освојио је и награду за 6. играча сезоне. Добре партије скренуле су пажњу екипи Филаделфије која га је на овогодишњем драфту избрала као 50. пика друге рунде.

„Реч је о веома талентованом играчу и са те стране, настављамо са улагањем у будућност . Матиас је потписао уговор на три године, посебно сам задовољан чињеницом да је изабрао Црвену звезду, иако је имао озбиљне понуде неколико евролигаша. Огроман је потенцијал, и очигледно је препознао да ће да напредује у дресу Звезде, јер су претходних сезона на тој позицији изванредно играли Боби Марјановић, Маик Зирбес, Огњен Кузмић… Формирамо млад изузетно квалитетан тим, који ће сигурно напредовати како време одмиче, и са те стране очекујемо стрпљење“, изјавио је по потписивању уговора директор Давор Ристовић.

Звезда овим појачањем није завршила прелазни рок, по најавама тренера Алимпијевића Звезда ће довести минимум још једног играча, а максимално још два.