Лига Европе: Како је Арсенал „видео“ Звезду?

Занимљив осврт на утакмицу 4. кола „Х“ групе Лига Европе.

Црвена звезда се ове јесени „јавила“ Европи после десет година тишине. Победе над Спартом, Краснодаром, Келном… Учиниле су да се поново прича у фудбалским круговима о Црвеној звезди. У четвртом колу наш тим је гостовао Арсеналу, а занимљиво је како је лондонски клуб „видео“ Црвену звезду и како су представили наш тим својим навијачима.

Иако су београдски црвено – бели дуги низ година ван фудбалске елите, сјај и величина гиганта са Балкана не бледи. Ту чињеницу потврђује и акт људи из маркетинг службе лондонског клуба. Наиме, у званичном програму за утакмицу ова два тима, Црвена звезда је представљена енглеским навијачима као један од најпознатијих европских клубова. Енглези су писали о славној генерацији из 1991. године, Звездиним трофејима и учешћу у Европи кроз историју. Споменута је и 1992. година и како је мало фалило црвено – белима да бране титулу првака Европе на „Вемблију“ против Барселоне. Својим навијачима су приближили и „садашњост“ Црвене звезде, колики је значај за клуб што учествује у групној фази неког европског такмичења, као и резултати из текуће сезоне.

Колико је био озбиљан приступ људима из Арсенала за дуел са нашим клубом, говори и податак да су представили појединачно сваког фубалера нашег тима. Датум рођења, тимови где су наступали, досадашњи успеси у каријери…

Посебно су се осврнули на наш тим и кључне играче. Појединачно су представили кључне фигуре у екипи Црвене звезде, њихова прве кораке, као и значај који имају за игру Црвене звезде. Својим навијачима су представили и стил Звезде у више него детаљном скаутингу. Од формације и потенцијалних слабости преко тежњи за контранападима до анализе сваког играча у свим линијама тима. Издвојен од осталих, био је тренер нашег тима, Владан Милојевић. Енглези су представили рад нашег тренера и колико значи за његову репутацију успех са нашим клубом.

Пријатно је видети како великан из Лондона „види“ великана из Београда.