Љуби те батица – шамарима по лицу

Зоран Мирковић, као неко ко је постао дискретни херој чувеног ремија на „Максимиру“ против репрезентације Хрватске, која је тадашњу репрезентацију СР Југославије послала на ЕП у Холандију и Белгију, а опеван после  кроз песму „Љуби те Батица“, синоћ је поново мазио, али шамарима.

Представљајући се као шмекер са београдског асфалта, у гужви која је настала због сељачког ударања лактом Немање Николића, уместо да као педагог и тренер смири ситуацију, тзв. „Батица“ је показао малограђанске манире и ударио помоћног тренера Црвене звезде, Милана Косановића.

Немогуће да тзв. „Батица“ није успео да препозна првог помоћника Владана Милојевића. Косановић није непозната личност у српском фудбалу. Можда није имао фудбалску каријеру као тзв „Бата“ али му је тренерска каријера на значајно већем нивоу него ли актуелном тренеру Партизана.

Да подсетимо читаоце да је Милан Косановић један од најзаслужнијих људи за освајање светског омладинског првенства на Новом Зеланду, за који сви сматрамо највећим успехом српског фудбала од осамостаљења 2006. године. Косановић је два пута био првак омладинске лиге Србије са Војводином, и један је од најзаслужнијих људи за васкрсење нашег клуба заједно са Владаном Милојевићем и остатком стручног штаба и људи из клуба. Дакле, Милан Косановић је добро познат лик у фудбалским круговима.

Замислите да Владан Милојевић оде и ошамари Гордана Петрића или Жарка Лазетића? Ем би добио драконску казну, ем би претпео медијски линч.

Тзв. „Батица“ је од првог судијског звиждука кренуо у притисак на главног судију Грујића, почев од првог па до 37. минута где је застао да се порадује водећем голу Партизана. Тад није имао шта да приговори судијској тројци јер му је екипа дала потпуно нерегуларан гол. Видео је и он то све, али авај, ваљало је порадовати се па макар и нерегуларном голу. Тад му је све одговарало. Почев од следећег минута, тзв. „Батица“ је наставио са својим перформансом, константно упирући прст у Грујића уз неравно неизбежан вокабулар псовки и претњи.

Кулминација се десила у горепоменутом случају кад је Николић ударио лактом Стојковића.

Да видимо и такозвану „дисциплинску комисију“ како ће реаговати? Да видимо како ће та господа да реагују након оваквог случаја? Након свега, једва чекамо да видимо тзв. доцента Правног факултета у Београду, с којим ће римским пословицама да брани свог тренера на седницама тзв. „дисциплинске комисије“?.

Пошто идемо у корак са Европом, уводимо ВАР систем, онда би било добро да у том тону да кажњавамо малограђанштину и да адекватно санционишемо.

Тзв. „Батица“ је показао право лице. Позитивно смо били изненађени са његовим понашањем од августа, кад је постао тренер Партизана, до сада. Ни налик оним што је испољавао током играчке каријере, али сад је показао да је то све била маска.

Наставио је праксу и укалупио се са Станојевићем, Николићем и многим другим тренерима Партизана који су имали слично понашање. Партизан је мали клуб, али довољно велики за наше услове и морао би да ради на томе, да се људи унатар њега понашају адекватно.